Alexander Gerst legt samen onthult de bloemenkoningin.een tegel. | Foto: IV
Alexander Gerst legt samen onthult de bloemenkoningin.een tegel. | Foto: IV Foto:

Drie nieuwe tegels op Walk of Space gelegd

Ruimtevaart n De Walk of Space is sinds zaterdag 5 oktober weer drie tegels rijker, wat het totaal brengt op 14 tegels met een hand- of voetafdruk van een astronaut. De tegels werden onthuld door de astronauten zelf. Ditmaal de tegels van de Amerikanen Russell Schweickart (Apollo 9 in 1969), Walter Cunningham (Apollo 7 in 1968) en de Duitser Alexander Gerst (Sojoez TMA-13M in 2014).

Door Ina Verblaauw

Gerst onthulde zijn tegel met handafdruk samen met bloemenkoningin Sammy Filippo, onder toeziend oog van velen, waaronder Estec directeur Franco Ongaro en wethouder Roberto ter Hark. In zijn korte toespraak vertelde Gerst onder de indruk te zijn van wat er in Noordwijk wordt gepresteerd op ruimtevaartgebied. "Een echte City of Space". Vervolgens poseerden de drie astronauten bij het geactualiseerde informatiebord. Het hele weekend kende een vol programma.

De Open Dagen op het Estec terreinen en Space Expo, de onthullingen en het symposium zaterdagavond in theater De Muze. Tussen alle grote mensen liep ook de zevenjarige Jip. Hij is vastbesloten om astronaut of raketbouwer te worden. Space Expo had hij al meer dan 100 keer bezocht. Met het boek "andré het astronautje" van André Kuipers onder zijn arm geklemd, ging hij op zoek naar handtekeningen van de aanwezige astronauten.