Soep-Kom-Café

MANTELZORg n Op maandag 7 oktober is bij Palliam het allereerste Soep-Kom-Café voor mantelzorgers uit de Duin- en Bollenstreek.

Men kan hier - onder het genot van een kopje soep - terecht voor advies, informatie of ondersteuning over mantelzorg.

Tijdens de avond is er met ervaringsdeskundige/loopbaancoach Mirjam Hölscher een luisterend oor voor je verhaal en voor al je vragen. Diaken Bertijn Prins, zelf ook mantelzorger, zal ervaringen delen over hoe plezierig het kan zijn om soms ook zelf ondersteund te worden. Op zo'n moment ervaar je als vanzelf meer zingeving en waardering. Je krijgt dan meer zelfvertrouwen, een betere relatie met degene die hulp nodig heeft en een uitbreiding van je sociale netwerk. Allemaal positieve zaken die je als mantelzorger verder kunnen helpen.

Het Soep-Kom-Café is open vanaf 18.00 uur met soep en brood, om 19.00 uur start het informatie programma. Het café wordt gehouden bij Palliam, Nieuwe Zeeweg 73, Noordwijk.


Digitaal inloopspreekuur

bibliotheek n In de Bibliotheek van Noordwijk en Noordwijkerhout vindt iedere week een digitaal inloopspreekuur plaats.

Hier kan iedereen terecht met vragen over het gebruik van internet, laptop of andere digitale vragen. Er is deskundige begeleiding aanwezig en zij helpen bezoekers graag verder, ook kan er uitleg gegeven worden over bijvoorbeeld e-readers, smartphones of tablets. Het inloopspreekuur is gratis toegankelijk en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Vooraf aanmelden is niet nodig. In de bibliotheek Noordwijk op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en in Noordwijkerhout op dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur.