Frans van der Veld en de bronsgieter. | Foto: Ina Verblaauw
Frans van der Veld en de bronsgieter. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Bollenbeelden toch nog niet gerepareerd

reparatie n Ruim een half jaar gelden werden twee bollenbeelden, de Planter en de Ziekzoeker in Noordwijkerhout vernield.

Door Ina Verblaauw

Beeldend kunstenaars Frans en Truus van der Veld, de makers van de beelden, vertellen het in het kort. "De kunstwacht Delft constateerde dat beide beelden waren vernield en namen contact met ons op. De vernielde delen, de riek van de Planter en de paraplu van de Ziekzoeker werden door onbekenden teruggevonden en gebracht bij Gemeentewerken Katwijk, waar wij deze stukken ophaalden en vervolgens brachten bij hun vaste Bronsgieterij Volkers in Geldermalsen ter reparatie".

Woensdag 25 september kwamen de bronsgieters naar Noordwijkerhout om beide beelden weer te herstellen, waarbij de riek een stukje was ingekort. Begonnen werd bij de Planter. Vrij direct nadat aan de reparatie was begonnen, begaf de aggregaat het. Er werd van alles geprobeerd om het apparaat weer aan de praat te krijgen. Er werden zelfs bedrijven in de omgeving gebeld met de vraag of er een aggregaat beschikbaar was. Helaas leidde dit niet tot een oplossing. De bronsgieters gingen teleurgesteld terug naar huis en het echtpaar Frans en Truus van der Veld hoopt dat er snel een nieuwe poging zal worden ondernomen. Daarbij is het van belang dat het in ieder geval een droge dag moet zijn.


Inzameling voor SAM's Kledingactie

dezilk n Dit jaar wordt de najaars-inzameling gehouden van Sam's Kledingactie op zaterdag 12 oktober tussen 9.30 en 11.30 uur bij speeltuin De Duinrand in De Zilk.

De opbrengst is bestemd voor noodhulp in Jemen. Nu de situatie ontzettend verslechterd is, moet er gezorgd worden dat mensen in ieder geval toegang krijgen tot de basiszorg. Daartoe wordt 'n levensreddend Gezondheidsproject opgezet.
Aanlevering van (schone) kleding, schoenen en textiel (handdoeken, lakens, dekbedovertrekken) in gesloten plastic zakken. Ook baby- en kinderkleding wordt bijzonder op prijs gesteld. Wie niet zelf kan brengen, kan contact opnemen met Truus van Steijn, tel. 0252-531359 of Joke Zonneveld, tel. 06-13096656.