Afbeelding
Foto:

Sponsorloop voor jarige Schapendel

jubileumloop n Basisschool De Schapendel bestaat dit jaar 45 jaar. Door het schooljaar heen worden tal van activiteiten georganiseerd met thema's als "Heel Schapendel beweegt, viert Kerst, bakt, is jarig, sport en maakt muziek". Om dit allemaal te bekostigen, werd op vrijdag 27 september op het thema bewegen, een sponsorloop gehouden voor alle leerlingen.

Door Ina Verblaauw

Wethouder Dennis Salman, zelf oud-leerling van de school, loste het startschot. Maar niet voordat er door de kinderen een 'lang zal die leven' voor de jarige school werd gezongen.

De groepen 1 t/m 4 gingen eerst van start op een klein parcours langs en door de school. Daarna volgde groep 5 t/m 8 waarvoor een route door het hele park was uitgezet. Dat het juist tijdens de loop begon te regenen, deerden de kinderen niet. Dat de stempelkaarten nat werden, was ook van latere zorg.

Na afloop ontvingen de kinderen een springtouw van de sportcoaches en JOGG (jongeren op goed gewicht) en een appel van supermarkt Lidl. Alle kinderen hebben op school een eigen waterfles, die ook na afloop werd uitgereikt.

Een sportieve en gezonde manier om geld bijeen te verzamelen voor de activiteiten dit jubileum schooljaar.