Marc ter Horst tussen de leerlingen van groep 8 Dalton Klaverweide
Marc ter Horst tussen de leerlingen van groep 8 Dalton Klaverweide Foto:

Verrassing voor Marc ter Horst op Klaverweide

prijs n Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) is een vakvereniging voor docenten aardrijkskunde en geografen die zich met het vakgebied verbonden voelen. Elke twee jaar reikt het KNAG de Glazen Globe uit aan de auteur van het beste aardrijkskundige jeugd- of kinderboek. Dit jaar werd de prijs toegekend aan schrijver Marc ter Horst voor zijn boek 'Palmen op de Noordpool'.

Door Ina Verblaauw

Vrijdag 27 september was de nietsvermoedende Marc ter Horst op Daltonschool Klaverweide, waar hij een mini-college gaf over klimaatverandering aan de leerlingen van groep 8 van meester Tom. Het ging over schetende koeien en ronkende auto's, over schattige fluithazen en verwoestende orkanen, over ijsbergen en vulkanen.

Midden in de les werd hij overvallen door groep 8 van meester Nils, leden van het KNAG en uitgeverij Gottmer.

Marloes Pouw van KNAG reikte de prijs uit. "Je krijgt deze prijs omdat je moeilijk te begrijpen onderwerpen goed leesbaar uitlegt. Het boek is niet belerend; je legt de kinderen keuzes voor".

Volgens de leerlingen maakt ter Horst het in het boek heel goed te begrijpen hoe de klimaatveranderingen tot stand komen. De illustraties van Wendy Panders maken dat op een leuke manier nog eens extra duidelijk. Voor de leerlingen had Ter Horst nog een leuke quiz.


Crescendo benoemt Jan Dorst tot Erelid

waardering n De leden van Harmoniekapel Crescendo hebben unaniem ingestemd met de benoeming van Jan Dorst tot erelid van de muziekvereniging.

Jan is ruim 54 jaar lid van Crescendo en speelde tot voor kort actief mee op het euphonium in de twee orkesten van de Noordwijkse muziekvereniging. Jan heeft maar liefst 25 jaar verschillende bestuursfuncties uitgeoefend en heeft daarmee een uitzonderlijke inzet getoond voor de vereniging. Naast die bestuurstaak is hij op allerlei fronten actief geweest zoals bij de destijds opgerichte pretband die in de jaren '70 de Noordwijkse dancings afliep om geld in te zamelen voor nieuwe uniformen. Jan heeft lang les gegeven en veel activiteiten georganiseerd.

Verenigingen als Crescendo kunnen niet zonder de fantastische inzet van vele vrijwilligers zoals Jan Dorst. Afgelopen vrijdag ontving Jan, uit handen van voorzitter Dorus Vissers, een oorkonde vanwege zijn benoeming tot erelid.


Jubileumconcert Mannenkoor David

Jeroenskerk n Zaterdagavond 5 oktober verzorgt het Christelijk Mannenkoor David uit Lisse haar jubileumconcert in de Oude Jeroenskerk.

Het koor zal die avond het Oratorium David "Bezongen geschiedenissen uit het leven van Koning David" uitvoeren. Het beloofd een indrukwekkend muzikaal gebeuren te worden.

Het uit vijftif mannen bestaande koor wordt ondersteund door een tien man/vrouw sterk muziek ensemble en staat onder leiding van dirigent Hugo van der Meij. De kerkdeuren gaan open om 19.00 uur, het concert start om 19.30 uur. De Oude Jeroenskerk vindt u aan de Voorstraat 44 in Noordwijk Binnen. Bestel tijdig toegangstickets via www.mannenkoordavidlisse.nl

Afbeelding
Afbeelding