De Vijf Margen zette haar vrijwilligers in het zonnetje. | Foto: PR
De Vijf Margen zette haar vrijwilligers in het zonnetje. | Foto: PR Foto:

De Vijf Margen fêteert haar vrijwilligers

golf n Het is een jaarlijkse traditie dat eind september de ene groep vrijwilligers van golfclub De Vijf Margen (bestuur) de andere groep vrijwilligers (wedstrijdleiders en leden die diverse hand- en spandiensten verlenen) fêteert op een gezelligheidswedstrijd gevolgd door een drankje en hapje.

Voor alle vrijwilligers startte de middag met een 18 holes shotgun Stableford wedstrijd op onze Par 3 baan. De weergoden waren ons goed gezind met een tiental druppels en zelfs nog wat zonnestralen. Rond vijf uur druppelden de flights en niet meespelende vrijwilligers binnen om in de serre van Pitch een drankje te drinken. Natuurlijk werden de vrijwilligers door de voorzitter Erik van der Meer hartelijk bedankt voor al hun inzet gedurende het jaar. Immers zonder hen zou de club niet zo floreren in al zijn activiteiten. Er was een dames en herenprijs, die respectievelijk met 37 en 36 Stablefordpunten gewonnen werden ondanks windkracht 5.

Daarna werd door Pitch een voortreffelijke BBQ met bijbehorend buffet geserveerd. Het was een gezellig samenzijn. Tot slot werd er nog koffie en thee door Pitch aangeboden.

Het bestuur zoekt nieuwe leden die actief een bijdrage willen leveren aan de club. Nog geen lid? Wij kennen geen wachtlijst en willen u graag omarmen als nieuw lid. Golfclub de Vijf Margen speelt op Golfcentrum Noordwijk, Van Berckelweg 38, Noordwijk voor nadere informatie kunt u terecht bij Golf Club de Vijf Margen via info@devijfmargen.nl


Recordbedrag opgehaald tijdens Hoek tot Helder

kitesurfen n Afgelopen zaterdag is er op het strand van Den Helder 375.524 euro voor de Hartstichting opgehaald tijdens de derde editie van Hoek tot Helder. 258 (inter)nationale kiters hebben zich ingezet om dit recordbedrag bij elkaar te kiten door een immense tocht van 130 kilometer langs de Nederlandse kust af te leggen. Onder deze kiters deden ook sportfanaten Beau van Erven Dorens en Mark Tuitert mee. Recruitmentspecialist YoungCapital was dit jaar hoofdsponsor van de 'tocht der tochten'.

"Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld, die in één dag wordt afgelegd", zegt organisator Martijn van Dijk. Na zo'n 10 uur behaalden de eerste kiters de finish, na de ruwe Noordzee via de stranden van Scheveningen, Noordwijk, IJmuiden, Camperduin en Den Helder getrotseerd te hebben. Ruud Nobbenhuis is een van de deelnemers die al twee keer eerder heeft meegedaan, maar dit jaar voor het eerst is gefinisht: "Eindelijk de finish gehaald! Man, wat een dag was het. Ik ben nu helemaal gesloopt en heb een enorme spierpijn."

Alle deelnemers hebben hard getraind om het gevecht met de elementen aan te kunnen gaan voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. In Nederland leven zo'n 1,4 miljoen mensen met hart- en vaatziekten, waarvan zo'n 100.000 onder de 35 jaar. "Het is nu al het derde jaar dat we het evenement organiseren met Stichting Kite 4 Charity. Dat we met zijn allen zo'n onbeschrijfelijk groot bedrag hebben kunnen ophalen voor de Hartstichting, is fantastisch!"

Doneren kan nog steeds via www.hoektothelder.nl


Afbeelding