Noordwijk in de tijd van St. Jeroen

lezing n Op zondagmiddag 29 september om 14.00 uur houdt Harrie Salman een lezing over Noordwijk in de middeleeuwen.

Het verhaal begint in de 9e eeuw, de tijd van St. Jeroen, toen Noordwijk voor het eerst werd genoemd, en loopt tot en met de dertiende eeuw, toen Noordwijk en Noordwijkerhout van elkaar werden gescheiden. Dit zijn 400 jaar gezamenlijke geschiedenis van boeren in de Klei en in de kern van Noordwijk Binnen, ontginners van het Noordwijkerhoutse veen, en vissers aan het strand.
De lezing wordt gegeven in Streekmuseum Veldzicht, Herenweg 114.


Digitaal inloopspreekuur

bibliotheek n In de Bibliotheek van Noordwijk en Noordwijkerhout vindt iedere week een digitaal inloopspreekuur plaats.

Hier kan iedereen terecht met vragen over het gebruik van internet, laptop of andere digitale vragen. Er is deskundige begeleiding aanwezig en zij helpen bezoekers graag verder, ook kan er uitleg gegeven worden over bijvoorbeeld e-readers, smartphones of tablets. Het inloopspreekuur is gratis toegankelijk en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Vooraf aanmelden is niet nodig. In de bibliotheek Noordwijk op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en in Noordwijkerhout op dinsdag van 15.00 tot 17.00 uur.


Voorlezen in de bibliotheek

leesplezier n In de Bibliotheek Bollenstreek wordt iedere eerste woensdag van de maand, van 14.30 tot 15.30 uur voorgelezen aan kinderen van 4 tot 7 jaar. Iedere maand is er een ander thema. Op de website van de Bibliotheek Bollenstreek vind je alle thema's.