Met je tong uit je mond kan je je beter concentreren! | Foto: Oscar Farg
Met je tong uit je mond kan je je beter concentreren! | Foto: Oscar Farg Foto: Oscar Farg

Scouting Bosgeest opent seizoen met groepsspel

Noordwijkerhout n Alle leden van de Bosgeest verzamelden zaterdag bij het clubhuis om het 61ste seizoen in te luiden. Voorzitter Ruud had een verrassing voor alle leden. Er was echter een probleem: de verassing had hij opgeborgen in een kist en was de sleutel kwijtgeraakt. Daarom moesten de leden hem helpen.

Alle leeftijdsgroepen werden gemixt in groepjes van tien kinderen en moesten daarin alle posten zoeken. Verspreid in het clubhuis waren de posten zoals oud Hollandse spelen als een gatenkaas, bibberspiraal en het stokvangspel maar ook spelletjes als woordzoekers, levend mastermind en stoelendans.

Bij elk spel kregen ze punten waarmee ze letters konden kopen. Die letters vormden de zin: In de kontzak van de voorzitter!

Tja, Ruud was even vergeten dat de sleutel gewoon daar had gelaten. Het groepje die het snelst de oplossing had, mocht de kist openmaken. In de kist zat een lekkere verassing voor iedereen.

Bij meerdere groepen, zoals de jongste groep de Bevers, zijn kijkers welkom. Kijk voor meer informatie op www.bosgeest.nl.


Overwinning van Van Nispen op Wanica Star

DeZilk n Na een rommelig seizoen, met weinig competitiewedstrijden (21) is Van nispen er in geslaagd zich te handhaven in de 3e Klasse Zondag West II. De Zilkers eindigden na de overwinning van afgelopen zondag op het Haagse Wanica Star als 2e in de poule.

Door Tino de Groot

Van Nispen had voor aanvang van de wedstrijd tegen Wanica Star nog één punt nodig om zich te handhaven. Het begon voortvarend in Den Haag en creëerden in de beginfase een aantal grote kansen. Tot schrik van de supporters werden deze kansen om zeep geholpen en wilde de bal er niet in. Wanica Star speelde een prima partij mee, zonder echt gevaarlijk te worden.

Onbegrijpelijk

Tot de zestien lieten zij het balletje lekker rondgaan, maar eenmaal bij het doel van Van Nispen aangekomen wisten zij met de bal geen raad. Het kwam dan ook niet verder dan een enkele mogelijkheid en eigenlijk had Van Nispen niets van de gastheren te vrezen.

Het was daarom onbegrijpelijk dat de stand na tien minuten in de 2e helft 2-0 in het voordeel van de thuisploeg was. Een half mislukte omhaal verdween tergend langzaam over de tevergeefs graaiende Van Maris hoog in het doel en een minuut later was het de rechtsbuiten van Wanica die de bal als een volleerd biljarter via de binnenkant van de verre paal in het doel caramboleerde. In de tussentijd had Van Nispen alweer enkele kansen onbenut gelaten. Het moest na de 2-0 achterstand vol ten strijde, maar de voorwaartsen van Van Nispen konden de juiste richting maar niet vinden. Uiteindelijk was het Koen van der Linden die na 65 minuten de aansluitingstreffer op het scorebord bracht. Trainer Roy Schulpzand bracht Cody Zonneveld en Stan Damen als wissels het veld in. Deze omzetting leverde nog meer druk naar voren op.

In de 75ste minuut scoorde de jonge Zonneveld op zeer fraaie wijze. A la Arjan Robben kapte hij vanaf de rechterkant een verdediger uit, trok naar binnen en schoot met links de bal in de verre hoek. Toen enkele minuten later ook Stan Damen scoorde was het feest voor Van Nispen compleet, mede door de inbreng van beide wisselspelers. Van de laatste zeven wedstrijden won Van Nispen er zes en speelde het één keer gelijk.

Voorwaar een prima prestatie. Volgend jaar wéér 3e Klasser!


Afbeelding