B&W stelt Padua teleur

huisvesting n Woningstichting Sint Anthonius van Padua attendeert, met een brief van directeur Merlien Welzijn, de gemeenteraad op het feit dat zij slechts via social media heeft vernomen dat de raad over het Deltaplan Wonen is geïnformeerd.

Ze is teleurgesteld in het college omdat met haar, slechts op eigen verzoek en informeel, overleg zou zijn gevoerd. Ze stelt vast dat wethouder De Jong wel erg veel aandacht heeft voor Noordwijk maar aan Noordwijkerhout en De Zilk hierbij geen aandacht besteed. Mevrouw Welzijn maakt ook nadrukkelijk bezwaar tegen het feit dat er wel voor Noordwijk maar niet voor Noordwijkerhout en De Zilk, overleg met de provincie is opgestart. Bovendien dat er bovendien voor die twee kernen geen alternatieve locaties worden genoemd.
De directeur stelt vast dat de situatie voor de gemeentelijke fusie goed te noemen was maar dat er nu, acht maanden later, sprake is van 'achterlopen' op het gebied plannen voor sociale woningbouw. Ze concludeert dat er een integraal plan moet komen voor gebiedsontwikkeling.
De slotzin in de brief is verzoenend: 'Ik kijk uit naar een mooie en duurzame samenwerking en concrete afspraken om daadwerkelijk tot een continue bouwstroom te komen.'


High Top-buren ongerust

onrust n Omwonenden van het High Top Hotel maken in een brief aan de gemeenteraad voortijdig melding van hun ongerustheid over nieuwe ontwikkelingen ter plekke.

Feitelijk vrezen zij de komst van een short-stay faciliteit of arbeidsimmigratiehotel, zoals het in de brief wordt genoemd. Zij baseren dit op de bestaande plannen. Ze denken dat door het plaatsen van kookfaciliteiten op de kamers vanwege het ontbreken van een restaurant er sprake is van vervaging van de huidige hotelfunctie en dus het huisvesten van arbeidsmigranten wel heel erg voor de hand kan liggen.

Deze plannen houden bovendien in dat het volume flink wordt uitgebreid. Met opbouw en aanbouw en nieuw aan te bouwen balkons op de derde, vierde en vijfde verdieping van het bestaande hotel. Een toeristische accommodatie welke in de loop de jaren is ontstaan door steeds maar weer uitbreiden van de oorspronkelijke villa 'Op de Hoogte'.

In de brief ook melding van de levende bezwaren betreffende de onderlinge en zeer geringe gevelafstand tussen het hotel en de drie aangrenzende vrijstaande villa's. De huidige doorzichten tussen de bestaande villa's zouden na uitvoering van de plannen nog verder negatief worden beïnvloed. De omwonenden waarschuwen ook voor brandveiligheid, schaduwwerking en bovendien van beperking van privacy.