Pompoenmarkt op boerderij Veldzicht

Markt n Op zaterdag 14 september is er tradtiegetrouw de Pompoenmarkt bij Streekmuseum Veldzicht aan de Herenweg 114. De markt valt samen met de Open Monumentendag. Het thema is 'Plekken van plezier'.

Op deze in een landelijke sfeer opgezette markt bieden de diverse kraamhouders uiteenlopende waar aan, zoals zeer veel soorten pompoenen en kalebassen (Turkse mutsen, Kronen, Sierkalebassen groot en klein en Reuzenpompoenen en eetbare exemplaren), maar ook bloemen, jams, kruiden, gebak, kunstnijverheid en bollen.

Aan de kinderen is ook gedacht. Zij kunnen een pompoen doen veranderen in een bloemstuk of lantaarn en een potje van klei draaien op een draaischijf tegen een kleine vergoeding. Ook kunnen zij zich laten schminken eveneens tegen een kleine vergoeding

Een goed gevulde mand met artikelen van de deelnemende kramen is de prijs welke gewonnen kan worden met het raden van het gewicht van een reuzen pompoen. De opbrengst van deze activiteit komt ten goede aan de organisatie van de Pompoenmarkt.

Ook is er een onvervalste Visrokerij waar gerookte vis kan worden gekocht.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 14 september van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.


Breek-de-week van start met zomerverhalen delen

palliam n Op woensdag 4 september gaan bij Palliam de wekelijkse Breek-de-Week bijeenkomsten weer van start. Het onderwerp is dit keer 'zomerverhalen delen'.

De zomer staat voor zon, ontspanning, reizen of thuisblijven. Het is over het algemeen een inspiratiebron voor mooie, herkenbare en soms grappige verhalen. Gespreksleider Elise Simonis zal van 10.15 tot 11.30 uur de bezoekers vragen om hun zomerverhaal te delen. Breek-de-Week is een wekelijkse ontmoeting met mensen uit de regio die je normaal niet zo snel zou spreken. Er ontstaan geregeld interessante gesprekken in een sfeer van openheid. Je bent van harte welkom op de Nieuwe Zeeweg 75 in Noordwijk. Ook voor gewoon een kop koffie of thee.


Alzheimer Café

bewegen n Op maandagavond 9 september vindt het eerste Alzheimer Café van het seizoen 2019/2020 plaats in Noordwijkerhout met als thema 'Samen bewegen'.

Samen bewegen is dit jaar óók het thema van Wereld Alzheimer Dag. Onderzoek heeft uitgewezen dat bewegen een positieve invloed heeft op de werking van de hersenen.
Naast informatie kan menook met een aantal oefeningen zelf ervaren wat de effecten zijn van bewegen. Linda Eleveld gaat hierover in gesprek met Kirsten Mollema, buurtsportcoach van de gemeente Noordwijk

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners n andere geïnteresseerden.
Het café is geopend vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur.
Tuinkamer WZC Munnekeweij, Via Antiqua 25 te Noordwijkerhout. Aanmelden voor deze avond is niet nodig. Meer informatie bij W. van der Kwaak, tel. 06-46033996.


Schaken voor de jeugd

denksport n Schaakvereniging Daniël Noteboom heeft een jeugdafdeling die elke Maandagavond van 18.30 tot 19.30 bijeenkomt in de Muze.

In dit uur wordt schaaktraining gegeven en speelt de jeugd onderlinge partijtjes. De schaaktraining is gebaseerd op de stappenmethode.
De aanvang van het nieuwe schaakjaar 2019-2020 is op maandag 9 september.
Voor aanmelden of voor meer informatie kan men terecht bij Tom de Bakker via tel. 3619551 of bakkerde@hetnet.nl Zie ook www.danielnoteboom.nl


Inloopochtend bij Jan Verwey Natuurcentrum

natuur n Op zaterdag 7 september van 10.00 tot 12.00 uur is er weer de maandelijkse inloopochtend in het Jan Verwey Natuurcentrum. Een ieder is welkom aan de Zilverschoon 20.

Voor informatie over excursies en natuur in en rondom Noordwijk, een gezellig kopje koffie of thee, of voor het uitwisselen van waarnemingen is men welkom. Er zijn altijd deskundige leden aanwezig en meestal worden er op een groot beeldscherm actuele natuurfoto's vertoond.
De jeugd kan zich vermaken met de vitrinekasten en het grote natuur-electrospel. Voor ouders en leerkrachten is er informatie over de Jeugdnatuurclub en over excursies.