Louise Wehr | Foto: Bernd Deck
Louise Wehr | Foto: Bernd Deck Foto:

Unieke samenwerking voor Muziek in Jeroen

concertreeks n The International Holland Music Sessions (THIMS) is een organisatie die al meer dan dertig jaar jonge talenten podia biedt om de internationale top te bereiken.

Het hart van THIMS is de Summer Academy. Elke zomer komen meer dan 100 jonge muzikale talenten van over de hele wereld naar Nederland. Deze talenten geven in de concertserie 'New Masters on Tour' meer dan 150 concerten op een groot aantal locaties, waaronder het Concertgebouw. Oud-deelnemers Liza Ferschtman, Paolo GIacometti en Quirine Viersen zijn inmiddels klinkende namen in de Nederlandse muziekwereld. Muziek in Jeroen werkt dit jaar voor het eerst samen met THIMS.

Op zondag 22 september treden toptalenten Louise Wehr (viool) uit Duitsland en Natsuma Ohno (piano) uit Japan op in de Oude Jeroenskerk. Op het programma staan composities van Mozart, Brahms en Schumann.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.muziekinjeroen.nl en kosten € 15,00. Vrienden en hun introducés betalen
€ 10,00. Parkeren is mogelijk op het Kerkplein. Na afloop wordt nagepraat met een glas wijn of fris.


Geluk bij een ongeluk

Pech n De vrijwilligers van de Voedselbank Noordwijk /Noordwijkerhout halen gebruikelijk op donderdag het diverse voedsel op bij de diverse bedrijven. Daarbij gebruiken zij een privéauto.

Vorige week ontstond er een probleem nadat deze auto met technische problemen kampte en niet snel gerepareerd kon worden. Alfons van Abswoude van Abswoude Autopromenade had geen bedenktijd nodig maar stelde direct een bedrijfswagen gratis beschikbaar. Zo konden de vrijwilligers voorlopig hun taak kunnen blijven uitvoeren. Bovendien konden de voedselpakketten op de afgesproken tijd kunnen worden uitgedeeld.


Bloom weer op de bühne

Regio n Na een zomerstop van zes weken, pakken de zangers en zangeressen van Popkoor Bloom de draad weer op. Twee grote projecten staan op de planning: Tasty Tunes en Niet te stoppen.

Vrijdag 22 en zaterdag 23 november presenteert Bloom een muzikale en culinaire beleving genaamd Tasty Tunes in het Wapen van Noordwijkerhout. Een avondvullend, uniek en vernieuwend programma vol muziek. Bloom wordt daarbij ondersteund door dirigent Tim Quak en haar muzikale gasten Demi Aartse, Lene Groothuis, Joost Visser en Michel de Haas. Op beide avonden is de ontvangst in De Witte Kerk om 18.00 uur.

De theaterconcerten Niet te stoppen staan gepland voor 13 en 14 maart 2020. www.popkoorbloom.nl


Afbeelding
Afbeelding