Welzijn Noordwijk houdt bijeenkomst 'Wonen met Autisme'

Informatiebijeenkomst n Op donderdagavond 19 september houdt Welzijn Noordwijk, Stichting MEE en NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) samen met een groep ervaringsdeskundigen, de informatiebijeenkomst 'Wonen met Autisme'. Op deze bijeenkomst zullen verschillende sprekers vanuit hun discipline en ervaringen vertellen welke hulp en begeleiding zij kunnen bieden.

Waar kan iemand met autisme wonen? Het vinden van een geschikte woning is niet altijd eenvoudig. Vaak hebben mensen met ASS een vorm van begeleiding en ondersteuning nodig. Dit vraagt maatwerk. Deze bijeenkomst is bedoeld om je meer informatie te geven over de mogelijke woonvormen die er zijn.

Friso Lenders van Silhouet Coaching Noordwijk komt spreken over Beschermd Wonen. Silhouet heeft een aantal woningen in Noordwijk voor mensen met een normale intelligentie en ASS. Hij zal vertellen over hoe het proces verloopt van het doen van een aanvraag voor een indicatie voor Beschermd wonen, het voeren van een intake, het opstellen van een projectplan tot hoe begeleiding verloopt bij het wonen.

Vera Koers van Voorzet zal samen met haar cliƫnt Esther Koppejan vertellen over ambulante begeleiding bij zelfstandig wonen. Dit zullen zij doen in de vorm van een interview waarin persoonlijke ervaringen worden gedeeld.

Iedereen die belangstelling heeft is welkom vanaf 19.30 uur in De Wieken, Wassenaarsestraat 5. De avond start om 20.00 en eindigt rond 22.00 uur. Voorafgaand en na afloop kan de informatiemarkt bezoeken. Deelname aan de informatiebijeenkomst is kosteloos. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via aanmelden@welzijnnoordwijk.nl onder vermelding van 'Wonen met Autisme', per deelnemer uw naam, adres en telefoonnummer. Telefonisch aanmelden kan via Gerda van Kooten, tel. 06- 40789048.