'Ieder jaar luister ik graag naar de TOP 2000 en vind de verhalen erbij zo mooi! Dat inspireerde me voor Holland uit het Hart' | Foto: pr
'Ieder jaar luister ik graag naar de TOP 2000 en vind de verhalen erbij zo mooi! Dat inspireerde me voor Holland uit het Hart' | Foto: pr Foto:

Eigen theatershow voor Noordwijkse Ruby

muze n De talentvolle Ruby van Urk staat volgende maand met een eigen theathershow op de de planken van de Muze. Ze geeft een middag- en een avondvoorstelling.

Voor de geboren en getogen Noordwijkse is het een droom die uitkomt: " Als klein meisje wilde ik al zingen. Met mijn haarborstel in mijn hand als microfoon zong ik alles mee. Mijn ouders vonden zingen geen beroep, dus ben ik naar de Pabo gegaan om juf te worden. Omdat ik toch verder de muziek in wilde gaan, ging ik naar het Conservatorium in Alkmaar om een muziek- en theateropleiding te volgen."

De 43-jarige Noordwijkse deed vanaf haar 15e mee aan talentenjachten, presenteerde karaokeshows en trad op als zangeres. Na het conservatorium is ze zelf zangles gaan geven.

"Ik zong overal. In een band, in een theater show, solo, backing vocal. Maar mijn grote droom bleef op de achtergrond: een eigen theatershow en een theatertour. Mijn grote voorbeelden zijn Ruth Jaccot en Karin Bloemen. Toen ik drie jaar geleden 40 werd, bedacht ik een titel voor een eigen theatershow: De weg naar 40. En deze show is in de Muze opgevoerd als mijn (verjaardags)feestje. Hierna bleef het kriebelen en ben ik gaan nadenken over een concept waaruit het idee van Hollands uit het hart werd geboren."

Hollands uit het hart is een muziek- theatershow die de bezoeker laat beluisteren, voelen en beleven wat muziek met je doet. Ruby: "Ieder jaar luister ik met liefde naar de top 2000 en vind de verhalen en anekdotes bij de muziek zo mooi. Dit gevoel wil ik graag in het theater brengen, maar dan met muziek van Nederandse bodem. Ik heb oproepen gemaakt en hierin gevraagd aan mensen hun favoriete Nederlandse liedje en het verhaal daarbij met mij te delen. Ik heb heel veel mooie inzendingen ontvangen.

Geïnspireerd op deze verhalen, gemengd met mijn eigen belevenissen met muziek is de voorstelling tot stand gekomen."

Meer info: www.rubyvanurk.nl.