Afbeelding
Foto:

Jeugdnatuurclub op zoek naar zeediertjes

natuur n De Jeugdnatuurclub van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk houdt op zaterdag 31 augustus een excursie op het strand: Op zoek naar zeediertjes. Garnalen, visjes, heremietkreeftjes enz. Er leeft meer dan je denkt op de zeebodem.

De bedoeling is dat de deelnemers een garnalennetje meenemen en dus zelf gaan vissen. Ook is er een kornet/sleepnet waarbij we jullie hulp goed kunnen gebruiken. Kijk even naar het weer of je je laarzen of je korte broek aandoet. Voor emmers en reservenetjes wordt gezorgd. De excursie is voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
We verzamelen op het parkeerterrein bij strandafrit 5 aan de Kon. Astridboulevard om 10.00 uur en zijn daar om 11.30 uur weer terug. Deelname kost € 1,00 en is mogelijk na aanmelding via jeugdnatuurclub@strandloper.nl


Muzikale picknick

kunstklank n Met zelf meegenomen hapjes en drankjes kwamen buurtbewoners en deelnemers aan de Kunstroute bijeen op het Westeinde in Noordwijk voor een West End Story, georganiseerd door Herma van Piekeren.

Het werd een prachtige picknick met non-stop live muziek afgewisseld door cabaret en vooral veel gezelligheid. Iedereen schoof bij elkaar aan tafel en deelde de meegenomen versnaperingen. Een feestje van saamhorigheid.


Make-over voor troephuis Scouting

VERBOUWING n Het vernieuwde Troephuis van Scouting Norvicus wordt zaterdag 7 september om 15.00 uur heropent.

Het oude gebouw was aan vernieuwing en verduurzaming toe. Tijdens de middag bedankt Norvicus iedereen die heeft meegewerkt. Iedereen die nieuwsgierig is naar het resultaat is welkom om te komen kijken.

Het Troephuis van Norvicus wordt iedere zaterdag intensief gebruikt door alle kinderen en leiding. De toiletten, douches, gevels en keuken waren aan vernieuwing toe. Na het werven van fondsen, het lopen van acties en de verkoop van loten heeft Norvicus een budget bereikt om de renovatie waar te maken. Leden en andere partijen hebben hard gewerkt om alles te realiseren. Naast de opening dopen de scouts ook de nieuwe motorboot van de Junioren Wacht.

Scouting Norvicus is de waterscouting van Noordwijk. Het Troephuis staat op Van Berckelweg 53 (naast het Beukterrein) en het wachtschip de MS Norvicus ligt op de Kaag. Iedere zaterdag staan enthousiaste leidingleden klaar om op pad te gaan of het water op met de jeugdleden. Meer informatie? Kijk op www.norvicus.nl.


Afbeelding
Afbeelding