Opera aan zee met de picknickmand

cultuur n De Nederlandse opera staat 31 augustus en 1 september staat centraal. Ter gelegenheid hiervan is dat weekend Opera Picknick, Klein Leeuwenhorst aan de Gooweg 45.

Marcel Reijans en Willem de Vries gaan, begeleid door Jeroen Sarphati, op speurtocht naar opera in Nederland. Natuurlijk komen ze dan terecht in de Amsterdamse Jordaan. In de jaren 50, 60 en 70 van de vorige eeuw.

Dat was de tijd dat de gewone Amsterdammer in de Stadschouwburg op het schellinkje naar opera zat te luisteren of naar het café ging voor het levenslied. Op zijn Italiaans gezongen. Met lange uithalen en door de noten vast te houden, zoals in de opera. De belangrijkste exponenten van dat repertoire waren Johnny Jordaan en Willy Alberti. Eigenlijk is het programma op het laatste weekend van de zomer een groot eerbetoon aan deze twee zangers. Die overigens ook aria's uit Italiaanse opera's zongen. De voorstellingen vinden plaats op Landgoed Klein Leeuwenhorst. Veel bezoekers nemen hun picknick mandje en drankjes mee. En eten en luisteren op hun zelf meegebrachte kleed of stoel. De sfeer is ongedwongen.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de jonge sopraan Lilian Farahani. Zij zong eerder de hoofdrol van Il Matrimonio Segreto bij de Nationale Opera en was diverse keren te gast bij Opera aan Zee. Jeroen Sarphati begeleid haar op de vleugel.

Voor ouderen zijn stoelen beschikbaar. Parkeren graag op het 'Zilveren Kruis' terrein op de hoek van de Gooweg en de N444/Van de Mortelstraat.

Het programma ziet er als volgt uit (zaterdag 31 augustus)

18h00 aria's Lilian Farahani (sopraan), Jeroen Sarphati (vleugel)

19h00 Revue: Johnny, Willy & Cor (werktitel). Nederlands 'opera' repertoire

Marcel Reijans (tenor), Willem de Vries (bariton), Jeroen Sarphati (vleugel)

(zondag 1 september)

14h00 aria's Lilian Farahani (sopraan), Jeroen Sarphati (vleugel)

15h00 Revue: Johnny, Willy & Cor (werktitel). Nederlands 'opera' repertoire

Marcel Reijans (tenor), Willem de Vries (bariton), Jeroen Sarphati (vleugel)

Kaarten voor 31 augustus en 1 september verkrijgbaar op locatie. Volwassenen betalen 10 euro. Kinderen en jongeren: gratis

Meer info: www.operaaanzee.nl; 071-361338.