Sportiviteit en gezelligheid, volgens de deelnemers kenmerkend voor het Van der Zwart Jewelz Open. | Foto: Wim Siemerink
Sportiviteit en gezelligheid, volgens de deelnemers kenmerkend voor het Van der Zwart Jewelz Open. | Foto: Wim Siemerink Foto:

Gezelligheid en sportieviteit op de Geversbanen

Tennis n Z'n 600 tennisspelers speelden tijdens niet minder dan 478 wedstrijden,een kleine 1000 games in 1049 sets. Deze cijfers onthulde toernooidirecteur Ingrid van Duyn bij de prijsuitreiking op de afsluitende zondag.

Het 'Van der Zwart Jewelz Open', ofwel 'Open Gevers' is al jaren een zeer succesvol evenement. Waar niet alleen aantrekkelijk tennis door regionale toppers wordt gespeeld. Maar waar heel veel regionale recreatieve tennissers deelnemen en strijden om een groot aantal aantrekkelijke prijzen. Waarbij ook de lokale helden zich lieten gelden tijdens de finalepartijen. Zo stond bijvoorbeeld voormalig voetballer Stefan Mertens op het erepodium als winnaar in de 'Heren enkel 7' en werd o.a. ook Vera van de Laar als winnares gehuldigd.


Gezelligheid

'De Gevers open' staat echter niet alleen bij de Noordwijkers en Noordwijkerhouters bekend om zijn gezelligheid. Deelnemers komen vanuit de wijde omtrek en onder hen een aantal toeristen die speciaal deze week in Noordwijk logeren.
De uit Nijmegen afkomstige winnares Shanna de Cortie, in gemengd dubbel door de organisatie gekoppeld aan Noordwijker Tjeerd Star, was hier alweer voor de vijfde maal, vertelde zij ons. Zij sprak vol bewondering over de perfecte organisatie, de warme gastvrijheid en de geweldige gezellige feestavonden van woensdag en vrijdag. Reden voor haar om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.


Uitdaging

De wedstrijdleiding van 'Van der Zwart Jewelz Open' staat ieder jaar weer voor de uitdaging om de vele honderden deelnemers in een kloppend schema te laten spelen. We spreken met een drietal van hen, te weten Janneco van der Niet, Patricia Sanders en Ingrid van Duin. Die op de woensdag te maken kregen met heel veel regen. Maar desondanks het geplande speelschema gewoon wisten af te werken. Ingrid wil wel even kwijt dat een groot aantal sponsoren er voor zorgen dat dit toernooi kan worden verspeeld. Patricia en Janneco roemen vooral ook de inzet en de gastvrijheid in het clubhuis van Simone Koeman en haar staf. Het drietal benadrukt: 'Maar we zijn nergens zonder onze geweldige deelnemers'.