| Foto: Ina Verblaauw
| Foto: Ina Verblaauw Foto: Cor de Mooy

Zoeken naar waterbeestjes

Noordwijkerhout n Natuurbeschermingsorganisatie Het Zuid-Hollands Landschap houdt zaterdag 17 augustus van 10.00 tot 11.30 uur een de excursie: Waterbeestjes zoeken.

Er leeft van alles in het water…van grote vissen tot hele kleine waterbeestjes. Maar wat zijn het eigenlijk voor diertjes? Het is ontzettend spannend en boeiend om te zien wat er allemaal leeft in het water, maar het is nòg leuker om zelf met een schepnet allerlei waterbeestjes te gaan vangen. Deelnemers worden begeleid door een deskundige. Met behulp van zoekkaarten kunnen zij er zelf achter komen welke diertjes zijn gevonden. Het is handig om laarzen aan te trekken of sandalen die nat mogen worden.

De excursie is leuk voor kids. Verzamelen op het P-terrein aan de Gooweg 36, 2211 XX, Noordwijkerhout. Deelname kost 4 euro.


Blooming Festival

corso n Op 11 augustus van 12.00 tot 19.00 uur vindt het Blooming Festival plaats op de Oranje Promenade aan de K.W. Boulevard. Dit Blooming Festival vindt gelijktijdig plaats met de Flower Parade.

De Flower Parade Rijnsburg rijdt elk jaar op de tweede zaterdag in augustus en is samengesteld uit 12 praalwagens en meer dan 50 overige elementen, zoals personenauto's, koetsen, muziekkorpsen etc. Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus zullen deze fantastische praalwagens tentoongesteld worden op de K.W. Boulevard. Tijdens het Blooming Festival zullen er ca. 100 kramen op de Oranje Promenade komen de staan. Standhouders met lifestyle producten, handgemaakte artikelen van diverse materialen, bloemen, planten, ambachtelijke producten, kleding, sieraden etc. zullen hun opwachting maken. De K.W. Boulevard wordt in zijn geheel afgesloten. Gratis toegang.