Casual Company speelt tijdens de Flower Parade Show en rijdt mee op een muziekpraalwagen. | Foto: Treffend Beeld
Casual Company speelt tijdens de Flower Parade Show en rijdt mee op een muziekpraalwagen. | Foto: Treffend Beeld Foto: Treffend Beeld

Flower Parade Rijnsburg: de gratis show op vrijdag

Corso n Op 10 augustus rijdt Flower Parade Rijnsburg voor de 74e keer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van 2019 is ´Beroepen´.

De tienduizenden toeschouwers langs de route zien een prachtige bloemenparade, maar weten wellicht niet dat de parade in al haar pracht en praal een dag eerder ook al te zien is. Alle voertuigen zijn in de vroege ochtend van 9 augustus gereed en kunnen daarom later op die dag aan het publiek worden getoond.

De ´corsoshow´ zoals deze in de volksmond wordt genoemd is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte Flower Parade Show. De is ´the place to be´ om de parade alvast te bekijken en rustig te fotograferen. De show is bijna zo oud als de parade zelf. Het was in vroeger tijden al een echt avondje uit in Rijnsburg en op vrijdagavond het bloemencorso bekijken was dan ook een vast onderdeel in het Rijnsburgse Feestweekprogramma. Dat is het nog steeds. Sterker nog: de Flower Parade Show lijkt elk jaar meer bezoekers te mogen verwelkomen. De echte corsoliefhebber weet de weg naar Bloemenveiling Royal FloraHolland te vinden. Geen wonder, want waar vind je een groot evenement waar de toegang gratis is, er ruim 50 voertuigen te zien zijn die versierd zijn met de beste en mooiste bloemen, waar leuke muziek te horen is en waar activiteiten speciaal voor de kinderen worden georganiseerd.

De show startte van oudsher om 19.00 uur, maar ruim voor dit tijdstip stonden de eerste liefhebbers al voor de deur en als de organisatie het toeliet, gingen de deuren al eerder open. Dat zette de organisatie aan het denken. Als het publiek eerder naar binnen wil, waarom dan niet wat eerder starten met de show? De koppen werden bij elkaar gestoken, want er moet organisatorisch nog al wat gebeuren om de deuren eerder te openen. Dat dit is gelukt is te danken aan de medewerking van Royal FloraHolland en Lions Club Rijnsburg-Valkenburg. Deze laatste is een trouwe partner van het bloemencorso, want zij zorgen voor de catering. Maar niet alleen dat. Stoelen, tafels, een complete bar, het podium en het grote ledscherm, noem het en de Lions zorgen ervoor. Zij doen dit niet voor henzelf, maar voor verschillende goede doelen. Dankzij de Lions is de komst naar Rijnsburg van het bekende duo Buurman & Buurman mogelijk. Deze buurmannen zijn te bewonderen van 16.00 tot 18.30 uur. Iedereen die dat wil kan met hen op de foto. De muziek van de Flower Parade Show, die tot 22.00 uur duurt, komt dit jaar van Casual Company, Flora Brass en Shantykoor De Vlietzangers. De Flower Parade Show: een echte middag en avond uit!