Verhuizen…

Als er gesproken wordt over 'Meeuwenoord' dan denken inwoners van de kern Noordwijk aan de manege die nu staat te verkrotten aan de rand van de duinen 'op zee'. Bever Holding en Volker Wessel zijn de eigenaren, maar zij doen (voorlopig) niets om de gevaarlijke situatie aldaar op te heffen.

Inwoners van de kern Noordwijkerhout zouden kunnen denken aan Steengoed Nico Meeuwenoord aan de Delfweg. Meer nog wordt er de laatste tijd gerefereerd aan het transportbedrijf aan de Victoriberg. Velen willen (onder andere vanwege de verkeersveiligheid) eigenlijk dat het bedrijf verhuist naar een andere locatie.

Maar er zijn verschillen van inzicht over de afspraken tussen het bedrijf en de gemeente Noordwijk: "De firma Meeuwenoord wenst een maximale schadevergoedingen te ontvangen zonder dat de firma daarbij laat meewegen dat ook zij baat hebben bij een vertrek naar elders waar een efficiƫntere bedrijfsvoering kan worden gerealiseerd. Ook ten aanzien van de bodemverontreiniging blijft de firma Meeuwenoord van mening dat het geschikt maken van de bodem voor de woonfunctie voor rekening van de gemeente komt." (Bron BlikOp Noordwijkerhout )

Beste panelleden: de gemeente heeft de gesprekken voorlopig stop gezet om samen misschien tot een werkbare oplossing te komen. Hoe ver mag de gemeenteraad gaan in het zoeken naar een opening in de impasse?