Break-in box in de bibliotheek

avontuur n Deze zomer kunnen jongeren bij de Bibliotheek Bollenstreek een spannend spel spelen: de break-in box.

Ben jij 8 jaar of ouder en nieuwsgierig genoeg om een geheim te ontrafelen?

Dan heb je in de zomervakantie alle kans om een spel te spelen van een van de drie break-in boxen.

Je kunt van 22 juli t/m 31 augustus met een groepje vrienden of familie in een van de bibliotheekvestigingen proberen de code te kraken van de break-in box Archeologie, Landschappen of AtlanikWall.

Een break-in box is een soort omgekeerde escape room: je moet er namelijk niet úit maar ín zien te komen.

En dat kan door het oplossen van een reeks vraagstukken. Via een aantal puzzels moet je een kist open proberen te krijgen en dan komen er nog meer raadsels uit die uiteindelijk tot de ontknoping leiden.

Deze escape room-ervaring is leuk voor iedereen vanaf 8 jaar en ook voor volwassenen. Je kunt met z'n tweeën meedoen maar ook met een groepje van maximaal 6 kinderen. Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Meer informatie en kaartjes zijn verkrijgbaar op www.bibliotheekbollenstreek.nl of ga naar een vestiging bij jou in de buurt.


Inzamelavond najaarsmarkt

ichthus n Dit jaar houdt de wijkgemeente Ichthus weer een najaarsmarkt. Vrijdagavond 26 juli van 19.00-20.00 is er de mogelijkheid om spullen voor de rommelmarkt in te leveren. Bent u aan het opruimen en heeft u spullen voor de rommelmarkt, dan bent u welkom om dit in te leveren op Houtkrocht 2.