Afbeelding
Foto: remco out

Hop on Hop off naar zee

verbinding n De gratis Hop on Hop off bus gaat weer dagelijks rijden van 6 juli tot en met 25 augustus. Dagelijks zijn er zes ritten van en naar de buitengebieden met de campings en bugalowparken in en rond de Duindamse Slag en het Langeveld.

De bus brengt de recreatiegasten naar Noordwijkerhout, Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee.

Nieuw dit jaar is een extra opstapplaats bij Landal Dunimar aan de Ruigenhoekerweg 5.

Vrijdag is het startsein voor de Hop on Hop off gegeven bij camping De Duinpan door Eric Beuk (Koninklijke Beuk), John Brouwer (Brouwer Tours) samen met Ferry van den Burg (eigenaar Camping De Duinpan en initiatiefnemer) en wethouder Roberto ter Hark. De zomerbusdienst wordt gratis aangeboden voor bezoekers en bewoners.

Er zijn dagelijks zes ritten, de eerste start om 10.00 uur, de laatste vertrekt om 19.30 uur. Meer informatie, de busstops en het volledige rijschema via www.noordwijk.info/strand.

Dankzij het mooie weer heeft de Beach Shuttle dit seizoen al meer gereden dan gepland.

Al zo'n 2500 bezoekers hebben gebruik gemaakt van de gratis pendel tussen het strand en de parkeerplaats aan de Gooweg – van Berckelweg. Vanaf 6 juli rijdt de Beach Shuttle elk weekend, doordeweeks bij mooi weer en tijdens grote evenementen tussen 10.00 uur en 19.00 uur in een 'loop'. Voor meer info www.noordwijk.info.


Recordpoging officieel

Guinnesbook n Vrijdag 5 juli is het precies een jaar geleden dat het Leeuwenhorst het wereldrecord simultaan modelraketten lanceren heeft verbroken.

Inmiddels is het wereldrecord nu officieel benoemd tot Guinness World Record.

Het record modelraketten met brandstof simultaan de lucht in te schieten staat nu op 4231. Hiermee is dus het oude, Amerikaans, record van 3973 verbroken.

Honderden mensen waren vorig jaar op de recordpoging afgekomen. In totaal zijn er wel 4700 modelraketten de lucht in gegaan, maar er was ook een eis dat ze minstens 30 meter hoog zouden gaan.

Om het een officieel wereldrecord te laten zijn, waren er vijf getuigen om te beoordelen hoeveel raketten uiteindelijk hoog genoeg de lucht in zijn gegaan. Bij de getuigen waren de burgemeester van Noordwijk, de directeuren van ESA's Erasmus Centre en de Space Expo, de voorzitter van de Nederlandse modelraketvereniging en een notaris.

De leerlingen en medewerkers van College Leeuwenhorst hadden meegeholpen met het maken van de raketten en met andere voorbereidingen rondom de recordpoging. De 5000 raketten die klaar stonden om gelanceerd te worden, waren allemaal gemaakt door leerlingen en leraren van College Leeuwhorst.

De raketten die de lucht in zijn gegaan zijn een klein model van echte raketten uit de ruimtevaart, zoals de Ariane 5 van ESA.

Deze raketten gebruiken zij om satellieten de ruimte in te schieten. Zie ook het filmpje op: www.noordwijkerhoutsweekblad.nl | Foto: Remco out, archief


Nieuwe directeur Noordwijk Marketing

vvv n De Raad van Toezicht van Noordwijk Marketing heeft met ingang van 19 augustus Quirine Kamphuisen benoemd als directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing.

Per 1 juni zijn de Stichting Noordwijk Marketing en de Stichting VVV Noordwijkerhout gefuseerd. Recent werd een vacature opengesteld voor directeur-bestuurder van de nieuwe fusieorganisatie. De functie wordt sinds 1 januari voor beide organisaties ad interim ingevuld door Patrick Polie.
Quirine Kamphuisen (49) is momenteel werkzaam als Manager Marketing & Fundraising bij Make-AWish Nederland. In haar loopbaan heeft zij de nodige internationale ervaring opgedaan in het ontwikkelen van (marketing)strategieën en het realiseren van partnerships.
"Met Quirine Kamphuisen krijgt Noordwijk Marketing een directeur-bestuurder met ruime ervaring op het gebied van marketing, relatiemanagement en fondsenwerving. Ook heeft zij veelvuldig gewerkt met vrijwilligers, wat ook voor onze VVV's belangrijk is", verklaart de Raad van bestuur.