De teams popelen om van start te gaan met de wedstrijden. | Foto: Ina Verblaauw
De teams popelen om van start te gaan met de wedstrijden. | Foto: Ina Verblaauw Foto:

'Samen sporten brengt verbinding '

Voetbal n Zaterdag 6 juli vond de dertiende editie plaats van het Multiculturele Voetbaltoernooi, gehouden op de velden van Sportpark Duinwetering. De organisatoren Hassan Cherkaoui en Abdel Hamid Elyaakoobi zijn enthousiast over dit toernooi voor kinderen met in totaal 15 nationaliteiten. "Samen sporten brengt een verbinding tot stand".

Door Ina Verblaauw

Verbinding door sport, dat is wat de organisatie voor ogen heeft. In totaal deden 10 teams mee uit Noordwijk SJC, Den Haag HMC, Zoetermeer On Time, Leiden Roodenburg en het AZC Katwijk. Was het voornamelijk voor de jeugd; 's-Middags werd ook een kleine competitie walking football tussen Katwijk, SJC Noordwijk, VVSB en Marhaba gehouden.

De wedstrijden werden gespeeld op een half veld met 7 tegen 7 spelers en duurden per keer 15 minuten. Om na een wedstrijd het wachten op de volgende aangenaam te maken kon onder begeleiding handboogschieten of slagbal worden beoefend. Ook een groot springkussen zorgde voor ontspanning. Hakim (bekend van Sesamstraat) kwam langs en iedereen werd getrakteerd op een barbecue of een lasagne maaltijd.