Goed geestelijk leiderschap

Zondag 30 juni was er een symposium georganiseerd door Palliam. Dit is een 'netwerk in de Duin- en Bollenstreek dat opmerkelijke events organiseert.' Vaak worden in de Duinzaal van de Maria ter Zeekerk bijeenkomsten gehouden op veel gebieden maar deze keer was gekozen voor de Sint Victorkerk in Noordwijkerhout.

Het afscheidssymposium was georganiseerd ter gelegenheid van het vertrek van Pastoor Goumans. Hij heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en gaat op weg naar een nieuwe toekomst.
Onder leiding van KRO-NCRV presentator Leo Fijen gaven drietal inleiders (Vaticaanwatcher Hendro Munsterman), Ad van der Helm (parochievicaris) en Laetitia van der Lans (theoloog en ondernemer) een perspectief van een kerk in beweging.
Het thema van het symposium was een vrije vertaling van Jesaja's 'Zie, Ik ga iets nieuws verrichten. Heb je het nog niet gemerkt'.
De vertrekkende pastoor laat een leegte achter die per 1 september opgevuld gaat worden door de aanstelling van een nieuwe 'herder' in de Katholieke St. Maarten Parochie.

Beste respondenten: hoe belangrijk is het dat er in een gemeenschap goede (geestelijke) leiders zijn die mensen een basis zouden kunnen geven om zich staande te houden in deze wereld?