Meisje, ik ben een zeeman! De mannen van shantykoor De Zilk. | Foto: PR
Meisje, ik ben een zeeman! De mannen van shantykoor De Zilk. | Foto: PR Foto:

Heimwee, weemoed en ontrouw

n Shantykorenfestival: haak in en zing mee!

DeZilk n In de Duinpan klinken zondag 30 juni weer uit tientallen kelen liederen van heimwee, weemoed, ontrouw en verlangen: zij worden vertolkt door drie zeemanskoren: 't Bollenhart, De Noordwijkers, en het organiserende Shantykoor De Zilk.

Aan liederen die zoveel emotie in zich dragen kan een mens gemakkelijk 'bezwijken'.

Daarom is er ook een vrolijke noot: De Koetillers uit Noordwijkerhout zorgen voor extra gezellige klanken na elk optreden van de shantykoren.

Loco-burgemeester Sjaak van den Berg opent het festival om 13.30 uur en de toegang is gratis.


Keiebijters houden grote kofferbakmarkt

streek n Nog even en het is weer zover: zondag 30 juni start de allergrootste kofferbak-/rommelmarkt van de Bollenstreek georganiseerd door de Keiebijters. Negen zondagen achtereen zijn verkopers met en zonder auto welkom om hun spullen te verkopen op het terrein van de Bavo. Voor verkopers zonder auto is voor een kleine vergoeding een tafel te huur. Zoals altijd zijn er weer veel ruime plekken beschikbaar voor belangstellenden.

Verkopers kunnen zich melden vanaf 7.30 uur bij de marktmeester en vanaf 9.00 tot 16.00 uur zijn bezoekers welkom.

De markt is op het terrein van de Rivierduinen (Bavo) aan de Langevelderweg 27 in Noordwijkerhout.

De inkomsten zijn zoals elk jaar, voor het realiseren van diverse activiteiten zoals onder andere het organiseren van carnaval en disco-avonden voor mensen met een beperking.

Meer info: www.keiebijters.com


NOV fêteert zes muziekverenigingen

Veiling n De jaarlijkse haringparty van de Noordwijkse Ondernemersvereniging kent de traditie dat de opbrengst beschikbaar wordt gesteld ter ondersteuning van een lokaal initiatief of plaatselijke vereniging. Voor 2019 was gekozen voor ondersteuning van de zes lokale muziekverenigingen.

Vertegenwoordigers van Crescendo, Excelsior, de Echo der Duinen, maar ook van de Harpe Davids, Altesa en St. Jeanne d'Arc waren te gast in strandpaviljoen Nomade Beach House om daar uiteindelijk zelf getuige te zijn van hoe de opbrengst via veiling en loterij tot stand kwam.

Bij aanvang werden de ondernemers getrakteerd op een populair miniconcert van een uit leerlingen samengesteld orkest. Hoewel de belangstelling van ondernemerskant minder bleek te zijn dan voorgaande jaren, was er uiteindelijk opnieuw een fantastisch resultaat.

Via een veiling en een loterij werd een prachtig bedrag ingezameld. Waarbij het vaatje haring in handen kwam van de heer Herman Rietbergen. Aan het eind van de bijeenkomst konden NOV-penningmeester Dave Beck en Britta Baretta van sponsor Van Egmond Architecten een cheque van niet minder dan € 8100 overhandigen aan de muziekverenigingen.

Afbeelding
Afbeelding