Bloemenbadplaats

Begin april van dit jaar schreven we in deze rubriek over Operatie Steenbreek. Doel was om de tuinen niet te gaan 'verstenen' zodat overtollig regenwater met een sneltreinvaart de tuin verlaat en via de riolering verdwijnt. Door meer groen in onze tuinen aan te planten zou die verkwisting van ons gratis regenwater kunnen worden voorkomen.

'Moedertje Groen', bekend van haar gesproken column bij Bo en recentelijk deze krant, riep de gemeente op om mee te denken aan een project dat zij bedacht 'Bloemen aan Zee'. Ze zou in samenwerking met de gemeente Noordwijk een project ten uitvoer brengen waarbij rijk bloeiende zomerbloemen een dubbelfunctie kunnen vervullen. Uiteraard voor verfraaiing van het dorp maar ook zeer nuttig voor insecten. Zij zorgde voor een bloemenzee in een stukje gemeentegrond aan de Duinweg en de dienst groenvoorziening zou 12 plantenbakken ter beschikking stellen.
Meer dan 100 inwoners waren enthousiast en reageerden op haar plan, maar de gemeentelijke groenvoorziening liet niets meer van zich horen. Ook na een aantal mailtjes ter herinnering gebeurde er niets.
Beste panelleden, alweer lukt het Noordwijk niet te communiceren met haar bewoners. Hoe kunnen we zelf Tessa helpen met haar kleurrijke plan om meer bloemen en dus ook insecten in Noordwijk te krijgen? Uiteraard door haar zelf te mailen info@moedertjegroen.nl Maar hoe zit het met ons eigen initiatief?