Afbeelding
Foto:

Zomeractiviteiten voor 55-plussers

senioren n Welzijn Noordwijk organiseert deze zomer, in samenwerking met het KBO en ANSV, verschillende activiteiten voor ouderen van 55 jaar en ouder uit Noordwijk. Ze hebben hiervoor een bijdrage van het Oranje Fonds, Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo ontvangen.

De eerste activiteit vindt plaats op zaterdag 6 juli tussen 14.00 en 16.30 uur. Het shanty/volkskoor De Noortukse Vissersvrouwen, treedt op in het Trefpunt. Voor een kleine bijdrage van 2 euro kunnen Noordwijkers van 55+ zich aanmelden en genieten van een drankje en het mooie optreden van deze dames.

Aanmelden is mogelijk bij Welzijn Noordwijk via tel. 071-7114334 of via aanmelden@welzijnnoordwijk.nl. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


Avonddriedaagse Groot Hoogwaak was feestje

driedaagse n Afgelopen week vond de avonddriedaagse voor de cliënten van Groot Hoogwaak plaats. Met zo'n kleine 100 deelnemers werd dinsdagavond de eerste avond gestart. Een wandeling door de kleine straatjes rond de Hoofdstraat, waar men verrast werd met accordeonspel van Cees Meeuwenoord. Vele herkenbare plekjes en een aantal mooie etalages werden bewonderd. Terug flanerend langs de boulevard met prachtig uitzicht over zee.

Vol enthousiasme verscheen iedereen de tweede avond voor een wandeling richting Grashoek. Een route die de vele nieuwbouwplekjes van Noordwijk liet zien. En dat precies tussen alle buien door.

Iedereen keek dan ook uit de derde avond. Met stevige pas werd deze avond de wandeling richting het Duin ingezet. Genieten van mooie natuur, prachtig fris groen met aan het eind het muzikaal onthaal door de Noordwijkse evenementenband 't is Keun. Zij begeleidden de deelnemers naar Groot Hoogwaak waar iedereen met bloemen werd binnengehaald. In de tuin van Groot Hoogwaak werd het feestje vrolijk voortgezet, geproost op ieders wandelprestatie en de dik verdiende certificaten uitgereikt.

Met dank werd stilgestaan bij de enthousiaste inzet van verkeersregelaars van de Noordwijkse wandelvierdaagse en de vele extra vrijwillige begeleiders vanuit het dorp. Maar ook bij de deelname van vele familieleden, vrijwilligers en medewerkers van Groot Hoogwaak zelf. Er kan teruggekeken worden op een geslaagd evenement.


Afscheidssymposium Pastoor Goumans

afscheid n Vanwege het vertrek van pastoor Goumans wordt op zondag 30 juni vanaf 15.30 uur in de Sint Victorkerk in Noordwijkerhout een afscheidssymposium georganiseerd met als thema 'Kijk, ik begin iets nieuws…'.

Hierin staat zijn rol centraal waarmee hij het onderwerp kerkvernieuwing binnen de parochie Sint Maarten heeft geïnitieerd en mede-vormgegeven. Onder leiding van KRO-NCRV presentator Leo Fijen zullen een drietal inleiders een kansrijk perspectief schetsen van een kerk in beweging. Dit zijn: Laetitia van der Lans (theoloog en ondernemer), Hendro Munsterman (Vaticaanwatcher) en Ad van der Helm (Parochievicaris).

Elk betoog eindigt met een prikkelende stelling. In de discussie daarna zullen de inleiders, naar aanleiding van hun stellingen, zowel met elkaar als met de aanwezigen in gesprek gaan.

Met dit symposium wil Palliam de pastoor bedanken voor al zijn werk en tevens signaleren dat er 'iets nieuws' in zowel kerk als samenleving aan het ontstaan is. Iedereen is van harte welkom. Inschrijven kan bij www.palliam.nl. De Sint Victorkerk ligt aan de Sint Victorlaan 11 in Noordwijkerhout.