Code Oranje Bestemming Engeland

Oorlogstheater n In De Schelft worden op 6 juli drie theatervoorstellingen opgevoerd. Daarna in De Duinpan te De Zilk en aan het eind van het jaar weer in het Atlantikwall Museum in Noordwijk. 'Code Oranje Bestemming Engeland' is een productie van TheaterHuis Noordwijk/ZEEPaanZEE.

Het idee voor de voorstelling is afkomstig van Martine Zeeman en het vertelt het verhaal van een Engelandvaarder (gespeeld door de 91-jarige Richard Duut) en zijn kleinzoon. De kleinzoon vraagt opa om hulp bij het verzamelen van informatie voor zijn project over de Tweede Wereldoorlog. Op zolder vindt hij een koffer met bijzondere attributen en aan de hand van deze spullen komen de weggestopte herinneringen terug en ontvouwt het verhaal zich. De muziek uit die tijd, welke veelal via de illegale zender Radio Oranje werd beluisterd, speelt een belangrijke rol.

De voorstelling duurt 30 minuten en wordt uitgevoerd door 4 acteurs en twee muzikanten. Aanvangstijden: 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Kaartverkoop bij VVV Noordwijkerhout maar ook via www.noordwijkticket.nl, De Muze en Het cultuurcafé.