De organisatie van de Flower Parade Rijnsburg is opzoek naar deelnemers met een personenauto. Foto: PR
De organisatie van de Flower Parade Rijnsburg is opzoek naar deelnemers met een personenauto. Foto: PR

Voorbereiding Flower Parade Rijnsburg in volle gang

Corso n Op 10 augustus rijdt Flower parade Rijnsburg weer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Binnenkort is de presentatie van ontwerpen de praalwagens. De verschillende deelnemers en sponsors hebben de afgelopen maanden kunnen meedenken over het ontwerp van hun praalwagen. Samen met het creatieve team van de Flower Parade konden zij hun ideeën kwijt, mits dit binnen het thema ´Beroepen´ bleef.

Vanuit de schetsen is creatieve partner Jora Vision inmiddels aan de slag met de definitieve tekeningen die als basis dienen voor de uiteindelijke bouw van een praalwagen. De planning voor de parade loopt hiermee op schema. Wat ook op gang is gekomen is, is de werving door deelnemers die de parade nog mooier maken. Dat zijn de deelnemers die met een bedrijfs- of personenauto deelnemen. Een aantal vaste- en ook nieuwe deelnemers heeft zich al gemeld, maar om de parade te maken tot een stoet van ongeveer 65 eenheden, kunnen zich nog deelnemers aanmelden.

Doe mee met een personenauto

Voor wie denkt dat deelnemen aan de Flower Parade Rijnsburg een kostbare zaak is, melden de organisatoren dat dit best meevalt. Vanaf 400 euro is deelname al mogelijk. Dit bedrag geldt als deelname kosten. De potentiële deelnemer kan zelf een auto laten opsteken, wel volgens de standaard die geldt voor de Rijnsburgse parade, en deze compleet aanleveren. Maatwerk is vanzelfsprekend ook mogelijk. Afhankelijk van de grootte van het voertuig en de wensen van de opdrachtgever wordt door vakbekwame arrangeurs het voertuig opgestoken met de beste en mooiste bloemen. Op verzoek kan de auto ook worden aangepast om binnen het thema ´Beroepen´ te rijden. Een deelnemer rijdt niet alleen op zaterdag 10 augustus, maar zijn of haar voertuig is natuurlijk ook te bewonderen tijdens de druk bezochte Flower Parade Show op vrijdag 9 augustus. Elke deelnemer wordt uitgenodigd voor de officiële opening en de daarop volgende netwerkborrel.

Meerijden een feestje

Meerijden met de Flower Parade is altijd een feestje en bovendien een fantastische uitstraling voor een bedrijf of bedrijven, want samenwerking bij deelname scheelt immers in de kosten! Mag Flower Parade Rijnsburg u als nieuwe deelnemer verwelkomen? Kijk voor mogelijkheden op de website van de Flower Parade bij ´Deelname´of bel Carolina de Mooij (06 19320067). Per mail: flowerparade@outlook.com. www.flowerparaderijnsburg.nl


Streekmuseum Veldzicht wordt één van de vijf 'Parels'

parel n In mei 2017 werd de samenwerkingsovereenkomst B(l)oeiende Bollenstreek ondertekend door de wethouders van Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Het doel is de streek aantrekkelijker te maken voor bewoners en toeristen. In de plannen werd prioriteit gegeven aan vijf 'Parels': de landgoederen Leeuwenhorst, Tespelduyn en Veldzicht, de Trekvaart Leiden-Haarlem en Strand en Duinen. Ook de verbindingen tussen de parels krijgen aandacht door middel van ecologisch bermbeheer en het aanplanten van bollenmengsels.

Door Ina Verblaauw

Donderdag 6 juni werd de eerste Parel, bij streekmuseum Veldzicht, geopend. Projectleider Dave Dirks liet aan de hand van een dia serie zien welke werkzaamheden er de afgelopen twee jaar zijn verricht.
Het museum is een vertrek of rustpunt geworden van een wandelroute, die loopt langs de Coepelduynen en kwekerijen. De hooiberg werd vorig jaar al opgeleverd. Niet alleen de bollen, maar juist ook de kruidenteelt krijgt veel aandacht bij het streekmuseum. Zoveel mogelijk is getracht deze terug te brengen naar vroeger tijden. Via de QR-code bij de kruidentuin kan meer informatie worden verkregen. De Dodoens Cruydehof is vernoemd naar Rembert Dodoens, een beroemd plantkundige en arts die leefde van 1517-1585.

Wethouder Sjaak van den Berg, voorzitter van de landschapstafel, roemde het gerealiseerde icoon project dat meer biodiversiteit in de omgeving schept en de vele vrijwilligers die hun bijdrage aan de Parel hebben geleverd.

Het grote gezelschap ging naar buiten om het informatiebord te onthullen en het Dodoens Cruydenhof te openen.

Afbeelding