Een officiële handeling markeerde de tweede fase van bouwproject Duineveld. | Foto: PR
Een officiële handeling markeerde de tweede fase van bouwproject Duineveld. | Foto: PR Foto:

Nieuwe buren Duineveld ontmoeten elkaar

nieuwbouw n Maandag 27 mei vierde Heijmans Vastgoed BV, samen met de toekomstige bewoners en project betrokkenen, de bouw van de appartementengebouwen van Duineveld: Duinhuys en Zeehuys.

Het was een gezellige bijeenkomst in de zon, waar de toekomstige buren elkaar beter hebben leren kennen. Wethouder Henri de Jong heeft samen met Esther Fleers (Directeur Heijmans Vastgoed, regio West), een feestelijke handeling verricht die symbool staat voor voorspoedige de bouw van de tweede fase van Duineveld. Samen hebben zij een toast uitgebracht op een voorspoedige bouw van de 24 appartementen van Duineveld.
Duineveld is een ontwikkeling van 97 nieuwbouwwoningen in een rustig en ruim opgezet woongebied direct achter de duinen aan de Nieuwe Zeeweg. Bijzonder aan deze woningen is de typische Noordwijkse architectuur in Hamptons-sfeer, high-end afgewerkt en voorzien van rijke detailleringen. Een extra hoge plafondhoogte en grote raampartijen met veel lichtinval versterken het hoogwaardige karakter van deze ontwikkeling.

De eerste fase, bestaande uit herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa's, is reeds in aanbouw en de opleveringen van de eerste woningen vinden naar verwachting in juli van dit jaar plaats.
De bouw van de tweede fase, de luxe appartementen, is in januari van dit jaar gestart en de verwachte oplevering is het derde kwartaal van 2020. Er zijn nog een aantal appartementen beschikbaar.
De derde -en tevens laatste- fase, bestaande uit herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa's, is momenteel in verkoop.

Er is nog een aantal twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa's te koop. Meer informatie hierover staat op www.duineveld.nu


Korenfestival in de Sint Jeroenskerk

zangfestijn n De officiële opening wordt verricht door Sjaak van den Berg, wethouder van Cultuur om 10.15 uur. Daarna zingt vanaf 10.30 uur om het halfuur een ander koor.

Verschillende van de deelnemende koren komen uit de drie kernen van de nieuwe gemeente Noordwijk. Maar er zijn ook koren van buiten de gemeente.

Nederlands Gebaren Koor

Eén koor springt er dit keer uit: het Nederlands Gebaren Koor. Dat bestaat uit mensen met een gehoorbeperking. Zij zijn niet in staat om op de gebruikelijke wijze te zingen, maar maken in gebarentaal - met op de achtergrond geluidsopnamen - toch muziek met elkaar. Wie dit nooit heeft gezien en gehoord een geheel nieuwe ervaring. Het Nederlandse Gebaren Koor treedt in de St. Jeroenskerk om 14.00 en 16.30 uur op.

De toegang is gratis, wel is er een gebruikelijke schaalcollecte bij de deur. De opbrengst daarvan gaat dit keer naar het goede doel van dit jaar: het Nederlands Gebaren Koor.

Om 17.00 uur is de afsluiting. De totale opbrengst van collecte en andere acties zal dan worden bekendgemaakt. Alle deelnemers zingen daarna samen met het Gebarenkoor het slotlied 'Zing, vecht, huil, bid' van Ramses Shaffy.


Gospelviering in Maria ter Zee

zaaz n Op zaterdag 8 juni om 19.00 uur verzorgt het Meanderkoor in het kader van ZaterdagAvondAnderZ een gospelviering in de Maria ter Zee kerk, Nieuwe Zeeweg 75 te Noordwijk.

Het thema is 'Grensverleggend'. Hoe verleggen we onze grenzen? Men hoopt hierop een antwoord te vinden door middel van het zingen van bekende en minder bekende gospels en spirituals, die zullen worden afgewisseld met teksten, gedichten en afbeeldingen.

Iedereen is welkom, gelovig of niet gelovig en meezingen mag. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten bij een kopje koffie of thee.

Meer info staat op meanderkoornoordwijk@outlook.com

Afbeelding