Popkoor Bloom uit Noordwijkerhout. | Foto: pr
Popkoor Bloom uit Noordwijkerhout. | Foto: pr Foto:

Save the date: Bloom komt naar de Muze

Noordwijk(erhout) n Volgend jaar bestaat Popkoor Bloom 12,5 jaar. Een mooi jubileum dat gevierd wordt met een speciaal optreden waarvoor nu al kaarten te bestellen zijn.

Op 14 en 15 maart 2020 staat het koor op de planken van theater De Muze met de uitvoering van haar theaterconcert ' Niet te stoppen!' , een gevarieerd en avondvullend programma in samenwerking met een dansstudio en een combo.

De drive van de zangers en zangeressen van Bloom is groot. Onder de bezielende leiding van dirigent Tim Quak zoekt Bloom steeds de grens van haar muzikale uitdagingen door deelname aan projecten en samenwerking met orkesten en andere koren. Telkens is daar het streven naar een nog hoger niveau. Vandaar de titel van het programma.

Hoewel maart 2020 nog ver weg lijkt, werkt het koor al sinds enkele maanden aan de voorbereidingen van het concert. Er wordt nieuw repertoire ingestudeerd en er zijn extra repetities speciaal voor de zettingen en choreo ingelast. Alles wordt uit de kast gehaald om het publiek een adembenemende, indrukwekkende en onvergetelijke avond te bezorgen.

De voorstelling is opgenomen in de nieuwe theatergids van De Muze (seizoen 19/20), welke in mei is uitgebracht.

Kaarten zijn vanaf 8 juni verkrijgbaar bij VVV Noordwijkerhout, aan de kassa van De Muze of online via www.demuzenoordwijk.nl en www.noordwijkticket.nl


Lancering Het Noordwijks Leerlokaal

leren n Op vrijdag 31 mei lanceerde Welzijn Noordwijk, mede mogelijk gemaakt door de andere initiatiefnemers en fonds Perspectief, een nieuw leeraanbod voor Noordwijkers.

De initiatiefnemers voor dit leeraanbod zijn Welzijn Noordwijk, Reuring en Sportief voor Werk. Doordat zij door hun activiteiten in aanraking komen met mensen die een extra stimulans kunnen gebruiken en er vraag was naar scholing en diverse workshops is het idee van het Noordwijks Leerlokaal ontstaan. Het Noordwijks Leerlokaal is toegankelijk voor alle Noordwijkers van de nieuwe gemeente Noordwijk. Door een bijdrage van het fonds Perspectief en de betrokkenheid van de initiatiefnemers is het gelukt om het platform te realiseren.

Naast het leeraanbod van Welzijn Noordwijk, Reuring en Sportief voor Werk is de samenwerking gezocht met lokale organisaties die Noordwijkers iets te bieden hebben. Zo is ook in een oogopslag het aanbod van o.a. CJG, Kwadraad, Taalhuis, Bibliotheek, Lumen en Goed Bezig te zien.

Wie geïnteresseerd is in een cursus, workshop of bijeenkomst kan kijken op www.hetnoordwijksleerlokaal.nl en zich eenvoudig aanmelden bij de betreffende aanbieder. Het meeste aanbod is gratis, voor een aantal wordt een kleine vergoeding gevraagd. Dit staat aangegeven bij het aanbod. Tevens wordt aangegeven wanneer het aanbod zal starten.