Sterre, Lisa, Caprice en Lianne poseren bij schilderijen van Daniël Tavenier | Foto: Ina Verblaauw
Sterre, Lisa, Caprice en Lianne poseren bij schilderijen van Daniël Tavenier | Foto: Ina Verblaauw Foto:

Normandië inspireert leden Kleynkoor

Leden van De Kleynkoor Academy waren op tournee in Normandië met als thema vrede, vrijheid en verdraagzaamheid, in het kader van 75 jaar bevrijding. Voor de leden van het koor Sterre, Lisa, Caprice en Lianne een bijzondere reis. Voor het eerst met elkaar op pad.

Door Ina Verblaauw

"Heel bijzonder en spannend; we kenden elkaar buiten de repetities om nauwelijks en opeens zaten we 24 uur met elkaar". In de vroege ochtend (03.00 uur) van vrijdag 24 mei vertrok de bus met de Kleynkoor Academy vanaf het terrein van de Koninklijke Beuk op weg naar het avontuur: Normandië.

Doel van de reis: zingen en beleven. Er waren optredens gepland maar er was ook ruimte voor verrassingen. "Bijzonder om op die plekken te zijn waar de bevrijding begon en zo veel jonge mannen voor onze vrijheid stierven. Ieper maakte veel indruk; ook Bayeux en St. Mère Église.

"Soms gebeurden er onverwachte dingen. We stonden op een plein en zongen The White Cliffs of Dover van Vera Lynn. Een oudere man uit Dover, speciaal in Normandië om het graf van een omgekomen familielid te bezoeken, raakte door het lied geëmotioneerd. We zongen het lied nogmaals speciaal voor hem. Dat was ook voor ons een heel bijzondere gebeurtenis.

Het repertoire van vrede, vrijheid en verdraagzaamheid hebben we in Noordwijk ingestudeerd, maar nu konden we ze zingen op de plek waar ze thuishoren. Tijd voor ontspanning was er ook. Bij spontane optredens werd een hoed op de grond gezet. Van het geld dat mensen erin gooiden, kon een ijsje of een kop koffie worden gekocht. Muziek is de verbindende factor; de reis versterkte ook de saamhorigheid in de groep."

Op maandag 17 juni houdt de Kleynkoor Academy audities op meerdere niveaus. Aanmelden kan via info@kleynkoor.academy