Een gezellige barbecue bij HSV De Sportvisser
Een gezellige barbecue bij HSV De Sportvisser Foto:

HSV De Sportvisser bestaat 70 jaar

jubileum n Groot feest bij HengelSportVereniging De Sportvisser. De op 24 mei 1949 opgerichte vereniging vierde het 70-jarig bestaan op zaterdag 25 mei met een familiedag. Dat begon al vroeg met een ontbijt, gevolgd door een spelletjesochtend voor de jeugd. 's Middags werd een kaartmarathon gehouden en de dag werd feestelijk afgesloten met een barbecue voor ruim 240 personen.

Wethouder Sjaak van den Berg kwam de vereniging feliciteren. "Jullie stralen gezelligheid en saamhorigheid uit. We zijn blij met jullie bestaan", aldus Van den Berg. Na deze woorden werd de barbecue geopend. Er volgde een feest dat tot in de kleine uurtjes duurde.

Door Ina Verblaauw

De Sportvisser is vooral een sociale vereniging met 550 leden, waaronder veel trouwe leden (40-50 jaar lid) en telt vier divisies: bootvissen, binnenwatervissen, zeevissen en 55+ vissen. Aan het opzetten van een divisie jeugd wordt gewerkt. "Maar de jeugd vist niet meer zoveel in clubverband", zegt secretaris Henk Zonneveld. "En we hebben niet genoeg vrijwilligers om ze te begeleiden". De meeste leden zoeken in het vissen de ontspanning en een moment om even lekker het hoofd leegmaken. De vereniging organiseert elk jaar een buitenlandse trip. Dit jaar gaat de reis naar Barcelona. Met nadruk wordt gemeld dat alle gevangen vis goed wordt behandeld en weer teruggezet.


Zaterdag 1 juni wordt bij de Vuurtoren tijdens het Ibiza Festival het Nederlands Kampioenschap makreel roken gehouden. Inmiddels hebben 30 personen zich hiervoor aangemeld. Het inschrijfgeld en de opbrengst van de verkoop van de makreel gaat naar Kika (stichting kinderen kankervrij).