Inzendtermijn enquête OF is verlengd

draagvlak n De politiek blijft maar bezig met het Ondernemersfonds. Deze keer ging het over kritiek op de uitvoering van het draagvlakonderzoek. Er zouden veel klachten zijn over de distributie van de enquêteformulieren.

De keuze om de uiteindelijke voor- en tegenstanders te laten stemmen volgens 'one man-one vote' zou de oorzaak zijn van problemen. Niet iedereen zou een formulier hebben ontvangen terwijl er ook dubbele formulieren zouden zijn toegezonden. Wethouder ter Hark stelde daarom voor om de inzendtermijn met 14 dagen te verlengen. Het in Noordwijk gewaardeerde Ondernemersfonds zal in de toekomst geen rol meer vervullen omdat er vooral in Noordwijkerhout en De Zilk een grote meerderheid van de ondernemers er geen heil in ziet. Met geld vanuit het Ondernemersfonds werden een aantal grote projecten gefinancierd. Die financiering komt nu mogelijk op de tocht te staan. Op welke manier de tegenstanders van het Ondernemersfonds wel een bijdrage hieraan willen verlenen zal door de enquête niet duidelijk worden gemaakt. De politiek zal dus daar nog een oplossing voor moeten bedenken.


Advies inwoners bij burgemeesterskeuze

inspraak n Volgend jaar wordt er in Noordwijk de nieuwe burgemeester. Waarnemend burgemeester Hermans zal aan het eind van het kalenderjaar dienen te vertrekken.

De gemeenteraad heeft inmiddels een vertrouwenscommissie geïnstalleerd die CdK Jaap Smit moet adviseren aan welke voorwaarden een nieuwe burgemeester van de fusiegemeente Noordwijk zou moeten voldoen. De politiek roept daarbij de hulp in van de inwoners die tot 6 juni hun inzichten en wensen kenbaar kunnen maken via een zeer uitgebreid enquêteformulier. Dat is digitaal beschikbaar via de gemeentelijke website. Maar men kan deze ook afhalen en later inleveren bij de receptie in het gemeentehuis van Noordwijk alsmede in de bibliotheek van Noordwijkerhout. Uiteindelijk moet de gemeenteraad een profielschets samenstellen waaruit blijkt welke eisen er gesteld worden op het gebied van bijvoorbeeld integriteit. Ook mogen inwoners hun voorkeur kenbaar maken over zaken zoals veiligheid en bestuurlijke profilering in de diverse dorpskernen.
Op basis van alle gegevens zal de Commissaris van de Koning beslissen wie straks tijdens de officiële installatie de ambtsketen als eerste burger om de schouders zal krijgen.