Bouwen

Noordwijk heeft weer wat op de agenda staan: een woonbehoefte-onderzoek en een Woonvisie onderzoek. Dat heeft allemaal te maken met de schrikbarende woningnood die in Noordwijk (en de rest van Nederland) heerst. Er wordt nagedacht over hoe en waar en waarom maar dat duurt…

De woningcorporaties NWS (Noordwijkse Woningstichting), beoogd fusiepartner Stek en de Vooruitgang zijn in gesprek om (tijdelijke) woningen voor jongeren te gaan bouwen met een voorziene levensduur van ongeveer 15 jaar. Tegen de tijd dat de woningen afgeschreven zijn is er hopelijk een inhaalslag gemaakt met de bouw van veel meer woningen. NWS wil snel gaan bouwen tussen de Bronsgeestweg en de N206.
Om voor veel mensen onbegrijpelijke redenen wordt er weer een woningbehoefte onderzoek gestart om te inventariseren wie waar hoeveel wensen heeft. Die wensen zijn allang bekend maar de nieuwe gemeenteraad wil blijkbaar op safe gaan en wil de meest recente behoeftes inventariseren. Daarnaast zitten de woningzoekenden met smart te wachten op de beslissing of Bronsgeest bebouwd mag worden.
Het kabinet wil het woningtekort met 75.000 woningen per jaar verminderen. De corporaties moeten daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Als die corporaties nou ook nog eens de kans krijgen dan…
Beste panelleden: wat vinden jullie van die eindeloze zoektocht naar locaties en aantal sociale woningen voor de Noordwijkse woningzoekenden?