De twee winkels van Ben Borst grenzen door een verhuizing nu aan elkaar. | Foto: Rokki Fotografie
De twee winkels van Ben Borst grenzen door een verhuizing nu aan elkaar. | Foto: Rokki Fotografie Foto:

Ben Borst Men's Fashion is verhuisd

groter n Sinds begin april is Ben Borst Men's Fashion verhuisd naar de Hoofdstraat 81, het pand waar voorheen een winkel van Esprit was gevestigd. In het naastgelegen pand nummer 83 is sinds enige jaren Ben Borst Casual Wear gevestigd. Een doorgang in de winkels verbindt de panden met elkaar. De broers Bernard en Johan Borst zijn trots op deze nieuwe stap. De beide panden hebben ieder een vloeroppervlakte van 240 vierkante meter.

Door Ina Verblaauw

De winkel van Men's Fashion is groter dan het oude pand. "Hierdoor kunnen we de kleding overzichtelijker presenteren. Daarnaast hebben we ook een mooie aparte ruimte ingericht met zitje, waar kostuums kunnen worden uitgezocht voor een speciale gelegenheid of op maat gemaakt kunnen worden", aldus Bernard, die voornamelijk in de winkel van Men's Fashion staat.

Broer Johan is hoofdzakelijk te vinden in de winkel Casual Wear. "Maar we vullen elkaar aan waar nodig. Meer ruimte betekent ook dat we bijvoorbeeld een ruimere collectie schoenen kunnen aanbieden".


De broers kregen het kledingvak met de paplepel ingegoten. Vader Ben en moeder Hanneke startten in 1995 Ben Borst Men's Fashion. De broers werden al op jonge leeftijd betrokken bij de winkel. "Meehelpen en op zaterdag een zakcentje verdienen en ook toen we ouder werden hebben we nooit getwijfeld een ander vak dan dit te kiezen. Onze ouders hebben zich inmiddels teruggetrokken uit de zaak, maar zullen altijd bijspringen als het nodig is. En het zou zo maar kunnen dat onze kinderen ook het vak ingaan".

Naast klanten uit Noordwijk, komen er toeristen uit Duitsland en heel Nederland, die tot de vaste klantenkring gerekend mogen worden.

"De meest klanten kennen we; veelal omdat ze jaarlijks terugkomen". Naast de twee winkels heeft Ben Borst een webshop. "Kleding kopen blijft een beleving, waarbij het persoonlijke contact en het adviseren is, maar we moeten onze ogen niet sluiten voor het online shoppen".