Brandbrief De Zuid

protest n Bij de ingekomen stukken voor de besluitenraad van 21 mei bevindt zich een brandbrief van de wijkvereniging de Zuid, die op voorhand de gemeenteraad in kennis stelt van hun zienswijze over de aangekondigde bouwplannen van voormalig pension Sonnevanck.

Men stelt dat men de officiële route niet wil afwachten maar op grond van bestaande informatie de gemeenteraad in kennis wil stellen van ingenomen standpunten.
Het bouwplan kent een jarenlange geschiedenis. De eigenaresse wil graag een nieuw gebouw realiseren en een bestemmingswijziging van logiesverstrekking naar wonen. De wijkvereniging herinnert fijntjes aan de bestaande IRV en de omgevingsvisie 2030. En de uitgangspunten van beleid die voor deze speciale wijk gelden. De huidige plannen zijn volgens de brief te hoog,te breed en te diep. Er is dus protest tegen het totale bouwvolume en het in de plannen ontbreken van doorzichten. Bovendien uit men zich faliekant tegen bebouwing van het achterliggende duinterrein met een parkeergarage. Het zou voor de wijkvereniging nog erg onduidelijk zijn hoeveel er van het duinlandschap verloren zal gaan en bovendien wat de ecologische, plan- en milieuschade zou zijn. Opnieuw wordt een pleidooi gehouden om het bestaande gebouw te behouden waarbij men het als charmant en monumentaal betiteld. Men erkend wel dat er wat moet gaan gebeuren omdat er inmiddels onveilige situaties zijn ontstaan.


Wandelen met Boomsma

wellness n Het imago van een badplaats waar de gezondheid en de vitaliteit centraal staat. Dat is een van de marketing tools die recentelijk internationaal zijn ingezet.

Daarvoor is ook al de naar het schijnt succesvolle jacht op de badstatus' ingezet, zodat Noordwijk een kuuroord kan zijn. In dat kader is er nu ook een initiatief dat samen met de commercieel radio-en Tv-zender RTL wordt uitgewerkt.

Het college heeft een verzoek van RTL, om ook in Noordwijk een 'Healthy Academy Walk' te faciliteren, nadrukkelijk serieus genomen en stelt daarom €25.000,00 beschikbaar om zo een bijdrage te leveren aan de promotie van dit evenement.
De bekende tv-presentator, sportschooleigenaar en fotomodel Arie Boomsma wordt het gezicht er van. De presentator is daarom ook de hoofdpersoon in een promotiefilmpje wat komende maand gaat worden opgenomen.

Eind september zullen de Noordwijkse duinen het decor zijn tijdens dit unieke evenement. Onder leiding van Boomsma zal er een wandeling worden gemaakt waarbij de deelnemers via een koptelefoon luisteren naar zijn inspirerende verhalen.