Maanlanschap en maanlander bij Space Expo. | Foto: PR
Maanlanschap en maanlander bij Space Expo. | Foto: PR Foto:

Space Expo viert 50 jaar maanlanding

ruimtevaart n Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de hele wereld aan de buis zat gekluisterd toen de eerste mens, Neil Armstrong, op 20 juli 1969 de eerste stappen op de maan zette.

Op 28 juni houdt Space Expo daarom het evenement 'Space Connect', een feestelijke netwerk bijeenkomst die in het teken staat van 50 jaar maanlanding. Astronaut André Kuipers geeft tijdens dit evenement een exclusieve presentatie over reizen naar de maan.

Het 'Afterwork-Event in Space' start om 17.00 uur en eindigt om 20.00 uur. De kosten bedragen voor 'early birds' 45 euro per persoon. Naast de presentatie van André Kuipers zijn er drankjes en hapjes en diverse 'buitenaardse' optredens. Bedrijven en particulieren uit zowel de ruimtevaartsector als uit andere sectoren zijn welkom. Meer informatie en aanmelden via https://www.space-expo.nl/spaceconnect


Jubileumboek

eeuwfeest n In augustus 2020 bestaat de Zilker Heilig Hartkerk 100 jaar en dat jubileum zal niet ongemerkt voorbij gaan.

Eén van de activiteiten van de Jubileumcommissie is de uitgave van een Jubileumboek. Zonder mensen is er geen kerk en daarom komen er, naast allerlei wetenswaardigheden, ook veel artikelen, anekdotes en foto's van Zilkers in het boek. De commissieredactie is volop aan de slag maar vraagt hulp: foto's van kerkelijke gebeurtenissen, een verhaal/anekdote, of Zilkers die vroeger lange tijd actief zijn geweest in de kerk. Meldt het bij de redactie via: jubileumboekkerk@ziggo.nl. Dan nemen wij contact met u op voor meer informatie en beoordeelt de redactie vervolgens of de foto of informatie geschikt is voor het Jubileumboek. Lukt het mailen niet dan kan ook gebeld worden met Elly van der Voorn, telefoon 0252-520521.