Bouwplannen de Nes

Bij de RollyGolf en de Bowling aan de Duinweg, kruising van Panhuysstraat, worden plannen ontwikkelt. Het gaat om bebouwingen die gedacht worden op die plek onderaan de kenmerkende steilrand. Je zou dat een beeldbepalend element kunnen noemen als je van Noordwijk Binnen naar Zee rijdt. Je komt door het bekende 'lege' stuk tussen de beide kernen (waarvan men wilde dat die onbebouwd zou blijven) en je ziet dan iets hoger de reeds lang bestaande bebouwing liggen.

Aan de rand van het zwembad Binnenzee wordt al een nieuwe wijk gebouwd die strak aansluit tegen de ook daar aanwezige steilrand. Lange tijd zijn daar veel bezwaren geuit die allemaal weggevaagd zijn want zoals je kunt zien schiet de bebouwing daar fors de grond uit.
Terug naar de Nes: ook daar worden wilde plannen gesmeed met bouwhoogtes van maximaal 10 meter. Zijn dat 4 verdiepingen? Of maken we ons zorgen over niets…
De aanwonenden vinden de plannen voor een park en een paar villa's op gronden vanaf de Nortghodreef richting Bowling nog wel te pruimen. De haaks op de Duinweg geplande 'hoogbouw' met daartussen parkachtig groen vervangt (aldus de gemeente) het nu aanwezige asfalt voor parkeerplaatsen en andere voorzieningen bij de Bowling en de RollyGolf en daarop nu zijn nogal wat mensen te hoop gelopen.
Beste respondenten; wat vinden jullie van de bouwplannen?