Aan de slag met typisch tienergedrag

cjg n De workshop 'Aan de slag met typisch tienergedrag' is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de 11 en 18 jaar.

Weigert of negeert je tiener jou vaak als je hem/haar iets vraagt? Wisselt je tiener ook vaak van humeur? Loopt elk gesprek met je tiener uit op ruzie? Spijbelt je tiener of heeft hij/zij verkeerde vrienden? En ben je benieuwd hoe je kunt reageren als je tiener onredelijk reageert?

Tijdens de eerste bijeenkomst krijg je informatie volgens de Triple P-methodiek over de mogelijke oorzaken van typisch tienergedrag. Je leert valkuilen te herkennen en het gedrag te volgen. Op de tweede avond (28 mei) kies je één onderwerp waarmee je aan de slag wilt gaan.
Tijdens deze tweedaagse workshop is er ruimschoots ruimte om met andere ouders ervaringen en ideeën uit te wisselen over ouderschap en hoe om te gaan met ongewenst gedrag.

De workshop start op 14 mei van 19.30 tot 21.30 uur in CJG Noordwijkerhout bestaat uit twee avonden van twee uur en kost € 10,00 p.p. (ouderparen 10% korting) (m.u.v. niet subsidiërende gemeenten).

Aanmelden of meer informatie via www.cjgcursus.nl


Lunchconcerten weer van start

Jeroen n Op dinsdag 30 april staat in de Oude Jeroenskerk in Noordwijk het eerste van een serie van zes opeenvolgende concerten op dinsdagen op het programma. De serie Lunchconcerten van Muziek in Jeroen is sinds vorig jaar uitgebreid van vijf naar zes concerten. Dat omdat de bezoekers het zo jammer vonden dat de reeks al weer was afgelopen.

In het eerste concert van dit jaar treden Maaike Peters (cello) en Isabelle van Dooren (piano) op. Beide jonge vrouwen zijn afgestudeerd aan het conservatorium en spelen al vijf jaar als duo op allerlei locaties en bij diverse gelegenheden. Dinsdag 30 april spelen zij de zeer goed in het gehoor liggende sonate no. 3 van Bohuslav Martinu.

De dinsdagen daarna zijn er optredens van diverse ensembles, sommige daarvan met aanstormende talenten, andere met ervaren musici of een combinatie daarvan.

Het volledige programma van de Lunchconcerten 2019: dinsdag 7 mei Gerrieke Verheij (blokfluit en cello) en Ilil Danin (orgel); dinsdag 14 mei Pieter de Mast (saxofoon/dwarsfluit) en Sebastiaan van Delft (orgel); d 14 mei Valeria Mignaco (sopraan) en Elly van Munster (Weense gitaar); dinsdag 28 mei Lourens Kuijper (hobo) en Jaco van Leeuwen (orgel); dinsdag 4 juni Anton Weeren (trompet) en Jaco van Leeuwen (orgel)

De concerten beginnen om 12.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop is er een open schaal collecte.