Lentewandeling door Nieuw Leeuwenhorst

natuur n IVN afdeling Leiden houdt op zondag 28 april om 10 uur een natuurwandeling door het landgoed Nieuw Leeuwenhorst, gelegen tussen Noordwijk en Noordwijkerhout.

Hoewel bescheiden van omvang, kent het landgoed een zeer gevarieerde natuur, met oud en jong bos, waterpartijen en flinke stukken ruige weide. De aandacht zal vooral uitgaan naar het concert van zangvogels, de bomen en naar wat er allemaal in bloei staat. Ook zal er iets verteld worden over de boeiende geschiedenis van het terrein.

Het startpunt van de wandeling is de ingang aan de Gooweg 36, voor het Koetshuis. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meer informatie is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/leiden


Cursus 'Grip & Glans'

Noordwijk n Op maandagavond 29 april houdt Welzijn Noordwijk, in samenwerking met het Kwadraad maatschappelijk werk, de eerste bijeenkomst van een nieuwe groepscursus 'Grip & Glans'. Deze groepscursus draait om het positief in het leven staan, je zelfvertrouwen vergroten en meer initiatief nemen.

Bij 'Grip & Glans' wordt aan de hand van individuele opdrachten in kaart gebracht waar jouw persoonlijke doelen liggen. Hiermee ga je aan het werk. Van ontdekken en bedenken naar doen. Je deelt ervaringen en verhalen in de groep en wisselt onderling tips uit om zo het beste uit jezelf te halen en te leven met plezier.

De cursus is bedoeld voor geĂ¯nteresseerden van 18 jaar en ouder. Er worden wekelijks 6 bijeenkomsten georganiseerd op maandagavond van 19.00 tot uiterlijk 21.30 uur. De cursus start 29 april en er is een terugkombijeenkomst waarin we terugkijken op de cursus en ervaringen uitwisselen. De datum voor die bijeenkomst wordt later bepaald.

Locatie De Wieken, Wassenaarsestraat 5. De kosten zijn € 30,00 voor de totale cursus, inclusief een persoonlijke werkmap en koffie/thee. Aanmelden en informatie via nikki.vanderven@welzijnnoordwijk.nl of op tel. 06-40567077.