Afbeelding
Foto:

Help, een scherm!

Webinar n Op 9 mei houdt het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een gratis webinar over hoe om te gaan met kinderen en schermen. Het is bedoeld voor ouders met kinderen tussen 1 en 18 jaar.

Tv, schermen, games en telefoons bieden zoveel mogelijkheden en verleidingen. Het valt lang niet mee om onze kinderen zo goed, veilig en verantwoord mogelijk mee om te leren gaan.

Maar hoe slecht is het nou eigenlijk, al die tijd achter schermen? Wat kun je doen om niet al te veel gedoe te hebben over dit lastige onderwerp? Hoe maak je afspraken rondom schermen, gamen en social media? En wanneer moet je je zorgen maken?
In dit webinar, een lezing die je thuis kan volgen achter je computer, geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve je hoe je mediaopvoeding goed kunt voorbereiden!

Dit webinar vindt plaats op donderdag 9 mei, 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl


Stroopwafelactie scouting

Bosgeest n Op woensdag 24 april gaan de leden van Scouting Bosgeest langs de deur om stroopwafels te verkopen. De stroopwafels zijn super vers en de kwaliteit is altijd goed. Zorg dat u thuis bent, zodat u die avond al kunt genieten van deze heerlijke stroopwafels.

De jeugdleden komen dinsdag tussen 17.00 en 20.00 uur langs om de pakjes à €2,50 te verkopen. Men kan alleen met contant geld afrekenen. Wie zeker wil zijn van een pakje stroopwafels mag deze ook tussen 17.00 en 19.00 uur kopen in het clubhuis aan de Van der Weijdenlaan 2b.

Koningsdag

Op zaterdag 27 april vindt de grote jaarlijkse Koningsmarkt plaats rondom de Witte Kerk. Tussen 8.30 uur en 15.30 uur is men welkom. Dit jaar heeft de Scouting onder andere tweedehands artikelen, bloemen en planten, wafels en de euro-loterij. Ook het Kinderparadijs is weer aanwezig.
De opbrengst van zowel de stroopwafelverkoop als de Koningsmarkt wordt gebruikt om het clubhuis te onderhouden, de contributie laag te houden en leuke dingen te doen tijdens het kamp.


Gezocht: opvarenden uit de Vlaardingse visserij

vissers n De Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen is op zoek naar voormalig medewerkers en medewerksters uit de Vlaardingse visserij.

De Vereniging Vrienden van Museum Vlaardingen houdt ieder jaar een reünie voor voormalig medewerkers en medewerksters uit de Vlaardingse visserij. Een gezellig samenzijn waarbij volop herinneringen worden opgehaald uit de tijd dat de Vlaardingse visserij nog een hoofdrol speelde. Dit alles onder het genot van een drankje en natuurlijk een haring.

De bijeenkomsten worden altijd druk bezocht. Tijdens de gesprekken werd vernomen dat nog niet iedereen die actief is geweest in de Vlaardingse visserij op de genodigdenlijst staat. Daar wil men graag verandering in brengen.

Wie ooit actief was in de Vlaardingse visserij kan dit kenbaar te maken via een e-mailberichtje naar vrienden@museumvlaardingen.nl onder vermelding van Reünie 2019. Men ontvangt dan alle gegevens over deze reünie die dit jaar zal plaatsvinden op zaterdag 6 juli in Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54 te Vlaardingen.


Bomenwandeling

Natuur n Kennismaken met bekende, minder bekende, en zeldzame bomen, dat kan op donderdag 9 mei. Er is een wandeltocht uitgezet in het centrum van Noordwijkerhout.

De wandeling duurt ruim een uur en start om 19.15 uur op de Brink. De kosten bedragen € 2.50 p.p. en de opbrengst is voor een goed doel wat met de natuur te maken heeft. Ideeën zijn welkom.
Opgeven kan bij Carolinda, tel. 0252-376815 of carolinda@xs4all.nl