Kinderen tot 12 jaar kunnen op 29 april met de boswachter mee op avontuur. | Foto: PR
Kinderen tot 12 jaar kunnen op 29 april met de boswachter mee op avontuur. | Foto: PR Foto:

Buitengewone Belevenis in het duinbos

Natuur n Staatsbosbeheer organiseert dit jaar 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben, én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

De Buitengewone Belevenis van 29 april is in Hollands Duin in Noordwijk: hier dompelen we kinderen van 6-12 jaar een ochtend onder in de leefwereld van de dieren. De boswachters nemen hen mee naar het duinbos: hoe zou het zijn om zelf een wild dier te zijn? Volg je je prooi met je ogen, je oren of je neus? En waar slaap je eigenlijk? Onderweg krijgen de kinderen iets lekkers en gezonds te eten en te drinken, na afloop een klein aandenken om mee te nemen naar hun echte huis.


Meedoen kost € 10,00. Start op de Parkeerplaats aan de Duindamse Slag. Tijd: van 10.00-12.00 uur. Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/hollands-duin
Nieuwsgierig naar de andere 12 Buitengewone Belevenissen bij jou in de buurt? Kijk op www.staatsbosbeheer.nl/gewoonbuiten


Broodfonds van start

streek n Op 17 april hebben bestuur en leden de start van het nieuwe Broodfonds Van Stad tot Zee officieel bekrachtigd. In het Trefpunt in Warmond, hebben 29 van de 35 aangesloten ondernemers zich akkoord verklaard met de voorwaarden, waaronder dit nieuwe Broodfonds gaat draaien.

Dit Broodfonds heeft eveneens een zusje gekregen, dat ook op 17 april van start is gegaan. Deze succesvolle start van 2 Broodfondsen is het resultaat van een initiatief van lokale ondernemers Karin Heppener en Marlies Nieuwmeijer, die streefden naar de oprichting van 1 Broodfonds, maar zoveel animo troffen onder ondernemers, dat er gelijktijdig maar liefst 2 Broodfondsen in de Duin- en Bollenstreek opgericht konden worden.