Space Expo. | Foto: Marisa Beretta
Space Expo. | Foto: Marisa Beretta Foto: Marisa Beretta

Vlogworkshop in de meivakantie

workshop n De bibliotheek in Noordwijk organiseert een vlogworkshop in de meivakantie voor kinderen van 9 t/m 14 jaar, op woensdag 8 mei van 13.30 tot 15.00. Tijdens deze workshop leren de kinderen hoe ze zelf een vlog maken. Alle stappen komen voorbij: van het kiezen van een onderwerp tot en met het monteren. En natuurlijk gaan de kinderen ook zelf een vlog maken.

Meedoen kost € 5,00 voor leden en € 6,50 voor niet-leden. Kaarten zijn te koop via de website van de Bibliotheek Bollenstreek en in de bibliotheek in Noordwijk.

Vloggen is een mooie manier om verhalen te maken en te delen. Of het nu over een prachtig boek gaat, je vakantie of je hobby. In deze workshop ontdek je hoe je op een creatieve manier een vlog kan maken. Je leert over cameragebruik, presenteren voor een camera, hoe je een vlog interessant of grappig kan maken en hoe je in de montage alles tot één geheel maakt. Ondertussen onderzoek je samen met de andere deelnemers de do's en don'ts van vloggen en hoe je hier wijs mee omgaat.


Meivakantie bij Space Expo

ruimtevaart n In de meivakantie bij Space Expo in Noordwijk: maanlezingen, raketten lanceren en raketten knutselen.

De lezing 'We gaan weer naar de maan' gaat over de laatste plannen van de ruimtevaartorganisaties om weer naar de maan te gaan. Met welke raket reizen we naar de maan? En wat is daar eigenlijk allemaal voor nodig? De lezing is prima toegankelijk voor (geïnteresseerde) kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.
In de vakantie wordt er twee keer per dag een mini-lancering nagespeeld in de speeltuin van Space Expo. Een gids vertelt hierbij hoe een echte lancering in zijn werk gaat. In de Space Expo knutselruimte kunnen kinderen een eigen raket knutselen of een kleurplaat inkleuren.
Kinderen die ouder zijn dan 9 jaar kunnen mee met de Space Shuttle 'op excursie' naar ESA ESTEC. Een geldig ID-kaart, paspoort of rijbewijs is verplicht.
Bovenstaand programma is er van 28 april t/m 5 mei. Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. www.space-expo.nl