Lezing over de jonge Rembrandt

bieb n Op donderdag 2 mei om 10:30 uur is er weer een Koffie+ in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout. Matthias Rozemond vertelt over het jonge leven van schilder Rembrandt. Hij gaat ook in op verschillende facetten van zijn roman 'Het spel van licht en donker'.

Hoe vond Rembrandt als molenaarszoon zijn weg in de schildermilieu? Welke invloed hadden zijn familie en zijn Leidse vriendenkring? Rozemond geeft daarin inzicht tijdens zijn lezing. Hierbij doet hij waarnemingen aan de hand van zijn eigen werk, maar ook van dat van tijdgenoten. Een bijzondere rol is weggelegd voor 'de anatomische les', het indrukwekkende doek waarmee de 25-jarige schilder zichzelf definitief op de kaart zette. En dat terwijl hij er eigenlijk iets heel anders mee beoogde.

Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis. Inloop 10.15 uur. Start 10.30 uur tot 12.00 uur


Iona-viering

vrijheid n Op zondag 5 mei verzorgt de Iona Cantorij om 10.00 uur een viering in de Maria ter Zee kerk. We herdenken dan dat we in Nederland in vrijheid leven. Dat we in 1945 zijn bevrijd van de Duitse bezetting.

Daarnaast is 5 mei ook een dag om te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Het einde van de Tweede Wereldoorlog betekende niet dat er een einde kwam aan oorlog in de wereld. Nog dagelijks lijden mensen onder gewapend geweld en de schending van mensenrechten. Op veel plaatsen moeten mensen dagelijks vechten voor hun bestaan. 5 mei is daarom ook de dag waarop we ons bezinnen op onvrijheid elders in de wereld. In deze Ionaviering zal hier met veel zang en een passend gebed aandacht aan worden geschonken. Mensen die betrokken voelen bij Iona willen zich onderling verbinden met alle mensen van goede wil over de hele wereld. Dit om samen te werken, zich te bezinnen en te bidden voor gerechtigheid, vrede en heelheid van de schepping. De Maria ter Zee kerk ligt aan Nieuwe Zeeweg 73 en de bijdrage is vrijwillig.


Munnekeweij viert feest

Jubileum n Donderdagmiddag 25 april viert Topaz Munnekeweij het veertig jarig bestaan. Oud-medewerkers of iedereen die nog enige verbintenis heeft met Munnekeweij is welkom op deze feestmiddag. De officiële opening vindt plaats om 13.00 uur. Onder muzikale begeleiding kan men een bloemworkshop volgen. Tevens zijn er foto's van de afgelopen 40 jaar en kan men onder het genot van een hapje en drankje oude verhalen ophalen. De consumpties kosten deze middag € 1,00. Tot 16.00 uur hoopt de organisatie velen te mogen ontmoeten.