Dick Verhoeven kopt de 2-0 binnen. | Foto: Trudy van den Berg
Dick Verhoeven kopt de 2-0 binnen. | Foto: Trudy van den Berg Foto:

Van Nispen boekt gemakkelijke winst

Voetbal n Wederom deed Van Nispen goede zaken om bij de eerste twee van deze mini-competitie te eindigen. Dat betekent immers een verlenging van het derde klasserschap. Met 13 punten uit vijf wedstrijden bezetten de Zilkers samen met SJZ de eerste twee plaatsen. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen relatief zwakke tegenstanders heeft Van Nispen zelfs de beste papieren om eerste te worden.

Door Tino de Groot

In de eerste helft trok Van Nispen direct het initiatief naar zich toe. Toen Ted Duivenvoorden de Zilkers al vroeg op voorsprong zette, leek een hoge score in de maak. Zeker toen tegenstander HWD uit Rotterdam na een kwartier al met tien man kwam te staan. Een onbesuisde actie van één van de tegenstanders werd met rood bestraft. Van Nispen bleef aanvallen en zag halverwege de eerste helft beloond worden met een doelpunt van Dick Verhoeven, die een prima aangesneden voorzet van Justin Vink fraai binnen kopte. Tot aan de rust bleef de 2-0 voorsprong op het scorebord staan.

Direct na de pauze was het wederom Dick Verhoeven die scoorde en de tegenstander leek rijp voor een ongenadig pak slaag. Zeker toen Ted Duivenvoorde nummer vier in de touwen joeg. Het was onbegrijpelijk dat Van Nispen daarna net zo zwak ging spelen als de Rotterdamse tegenstander. Het veld werd niet breed gehouden, de organisatie verdween en daarmee ook het overwicht. Het liet de Rotterdammers zelfs terugkomen tot 4-2. Gelukkig floot de arbiter geen minuut te laat voor het einde. Het enige positieve van deze middag waren de drie punten en daarmee was alles gezegd. Pas op zondag 12 mei speelt Van Nispen haar volgende wedstrijd. Wederom thuis, nu tegen het Haagse WIK. Aanvang 14.00 uur.

De selectie kan zaterdag in en tegen Reeuwijk kampioen van de Derde Klasse A worden. Er vertrekt om 12.15 uur een bus vanaf de Sportlaan. Alle supporters die mee willen reizen zijn welkom.