TOV blijft in de tweede klasse uitkomen

Tafeltennis n Wekenlang heeft TOV gestreden om zich als debutant te handhaven in de tweede klasse en dat is nu een feit geworden. De laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie eindigde in een reglementaire overwinning van 4-1. Tegenstander Avanti verscheen wel met 2 spelers maar één ervan was door een blessure niet in staat om te spelen en ook was men kennelijk niet bij machte om een vervanger in te zetten.

Het betekende dat TOV bij voorbaat al gewonnen had doordat drie punten aan TOV werden toegekend, de twee enkelspelen van de ontbrekende speler en uiteraard ook het dubbelspel. Een overwinning is altijd waarvoor gestreden moet worden en daarom had men bij TOV toch liever de punten op een normale manier binnengehaald.

Van de twee wedstrijden die nog wel gespeeld werden won Jos de Kremer en verloor Ingrid Hoek van Dennis Pronk, de enige Avanti-speler die dus actief was. Pronk is een goede speler die in het verleden in hogere klassen uitkwam. De Kremer had in het begin veel moeite met de service van Pronk die echter niet geheel legaal werd uitgevoerd en nadat daar een aanmerking op werd gemaakt had De Kremer er veel minder last van en kon hij de wedstrijd in vier games winnend afsluiten. Hoek was duidelijk niet in goede doen en haalde tegen Pronk niet haar niveau van de laatste weken. In drie games ging het punt naar de speler uit Hazerswoude.

TOV is als vierde in de poule geëindigd op ruime afstand van de beide degradanten en slechts één punt verschil met de derde plaats. In de najaarscompetitie, die in de loop van september begint, zal TOV dus opnieuw in de tweede klas uitkomen.