Stef van der Zalm in duel met Joey Ravensbergen. | Foto: Johanna Wever
Stef van der Zalm in duel met Joey Ravensbergen. | Foto: Johanna Wever Foto: Foto:

SJC gaat ten onder tegen Quick Boys

Voetbal n Een vriendendienst bewijzen aan V.v. Noordwijk en Quick Boys aan de zegekar binden en daardoor zelf ook weer een stapje maken in de strijd tegen degradatie. Dat leek de supporters best een leuk scenario. Maar de Katwijkers weigerden daaraan medewerking te verlenen, wat de uiteindelijke 0-5 nederlaag meer dan duidelijk maakte.

SJC begon aan de strijd met personele problemen. De blessures van de centrumverdedigers Levi Berends en Tom Broekhuizen noopten Sjaak Polak tot improvisatie. Het waren Tracy Kapata en Mike van Toor die de opdracht hadden om de vaardige spitsen van Quick Boys het scoren onmogelijk te maken. Dat bleek uiteindelijk niet uit te voeren. Vanaf de eerste minuut kozen de Katwijkers de aanval. Ze hadden al na 4 minuten succes. Het was Jesse van Nieuwkerk die bij een goed genomen vrije trap de bal onbedreigd achter Bjorn Haggerty wist te koppen: 0-1. Dat was voor de Katwijkers het sein om er nog feller tegen aan te gaan. Dat kon omdat SJC niet aan combinatievoetbal toekwam en bovendien omdat men aanvankelijk teveel balverlies leed bij het uitverdedigen.

Ondanks niet te missen kansen voor Quick Boys in respectievelijk de 5e, de 9e,de 12e en de 13e minuut, bleef de 0-1 op het scorebord. Pas na 25 minuten kon SJC iets aanvallends produceren. Met in de 29e minuut het eerste, makkelijk te verwerken, schot op het Katwijkse doel.
Met een knappe redding van Haggerty, een schot op de lat en een grote kans voor opnieuw van Nieuwkerk hield SJC ogenschijnlijk stand. De zwart-witten kregen in de 45e minuut de eerste corner die echter een prooi werd voor keeper Tim Bloemendaal

Na de rust kwam Dario Lovecchio voor Melvin van Stijn. Met zowaar direct een grote mogelijkheid voor SJC. De inzet van Rick van Dijk belande echter op de paal.
Daarna zette Quick Boys opnieuw orde op zaken door via de Kruijs nu wel de 0-2 te laten noteren. Na ruim een uur was het opnieuw Van Nieuwkerk die aan alle illusies van SJC definitief een einde maakte:0-3. De vele Katwijkers over de ruim 1500 toeschouwers konden tevreden zijn over het vertoonde spel, de voorbeeldige inzet van hun favorieten en het toch nog positieve scoreverloop. Voor de SJC supporters restte er niets anders dan gelaten accepteren dat Quick Boys de betere ploeg was. Zij zagen dat SJC opnieuw verdedigend tekort schoot en dat het getoonde opportunisme opnieuw zonder resultaat bleef.

Met in de eindfase nog twee goals van invaller Cem Sahin en de 0-5 stand kwam een eind aan de wedstrijd waarin SJC dus met de neus op de feiten werd gedrukt. Zowel technisch alsook fysiek en tactisch was Quick Boys meer dan superieur.

Zaterdag is er voor SJC de kans op revanche. Ze staan voor de ruim 180 kilometer lange reis naar HSV Hoek om daar de punten te gaan veroveren. De Zeeuwen wonnen met 2-1 van VVOG.
Voor SJC van groot belang om in te zetten op de korte termijn. Het is hoogst noodzakelijk dat Polak vooral verdedigend orde op zaken gaat stellen en tegengoals voorkomen als uitgangspunt gaat nemen. Zodat SJC niet weer een grote nederlaag moet worden geïncasseerd.

Kleine winst voor TOV

Tafeltennis n In Maassluis heeft TOV vrijdag een 3-2 overwinning geboekt tegen TOG maar is desondanks, met nog een wedstrijd te spelen, nog niet verlost van degradatie zorgen.

Mede-degradatie kandidaat Avanti behaalde een verrassende 5-0 overwinning op De Repelaer en staat nu 5 punten achter op TOV maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Avanti is komende vrijdag de tegenstander van TOV in de voor TOV laatste wedstrijd.

Het laat zich aanzien dat de extra wedstrijd van Avanti over twee weken van cruciaal belang zal zijn.
In het tafeltennis zijn per wedstrijd vijf punten te verdelen. 5-0 winst is dus het maximum. Er degraderen twee teams. Naast Avanti is ook De Repelaer een waarschijnlijke degradant omdat deze komende week tegen de mogelijke kampioen Twenty-one Up moet spelen en drie punten achter staat op TOV.

Het is dus allemaal erg onzeker maar des te spannender in deze poule. Een ruime winst op Avanti zal dus noodzakelijk zijn.

Tegen TOG kwamen voor TOV in het strijdperk Ingrid Hoek en Michiel van der Klugt. Beiden wonnen eenvoudig van tegenstander Paul Maan, maar Bart Dijkman van TOG bleek voor beiden weer te sterk. Dankzij de winst in het dubbelspel werd het dus een 2-3 winst voor TOV.