Jeffrey van der Geest tekende voor de assist bij de gelijkmaker door Dick Verhoeven. | Foto: Trudy van den Berg Foto:

Knappe overwinning Van Nispen

Voetbal n Van Nispen heeft afgelopen zondag een flinke stap gezet naar het behoud van het derde klasserschap. In een duel met één van de rechtstreekse concurrenten namen de geel-roden de drie punten mee naar De Zilk.

In deze vreemde competitie moest Van Nispen voor de tweede maal dit seizoen naar Graaf Willem VAC in Wassenaar. In november werd daar nog met 3-2 verloren. Samen met SJZ strijden Van Nispen en Graaf Willem voor de eerste twee plaatsen in deze mini-competitie. Deze plaatsen staan garant voor handhaving in de derde Klasse.

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was duidelijk voor de gastheren. Met af en toe vlot combinatiespel maakte de aanvallers van Graaf Willem het de verdediging van Van Nispen behoorlijk lastig. Doelman Van Maris moest enkele malen handelend optreden, maar tot echt grote kansen kwam de ploeg uit Wassenaar niet. Aan het einde van de eerste helft kreeg Van Nispen wat meer vat op het spel van de tegenstander en creëerde het zelf wat kansjes. De grootste kans was voor Brenn Zonneveld, maar zijn inzet vlak voor de rust werd van de lijn gehaald.

Toch was het Graaf Willem dat vijf minuten na de pauze op voorsprong kwam. Na een kluts in het strafschopgebied kwam de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van één der vijandelijke aanvallers. Met een schitterend schot, dat in de bovenhoek verdween, zette hij zijn ploeg op voorsprong. Van Nispen leek even uit het veld geslagen, maar lang duurde dit niet.

Een tactische wissel van trainer Roy Schulpzand pakte bijzonder goed uit. Hij wisselde een verdediger (Justin Vink) in voor een middenvelder (Joost van Haaster). Van Nispen kreeg het middenveld in handen en zette continu druk op de achterhoede van Graag Willem. Dit resulteerde in de 65e minuut in de gelijkmaker. Dick Verhoeven kopte een voorzet op maat perfect binnen. Toen diezelfde speler binnen twee minuten de 1-2 binnen schoot was het met de tegenstand van Graaf Willem gedaan. Good-old Koen van der Linden zorgde in de slotfase met een prima goal voor de 1-3 eindstand.

Van Nispen staat nu op een gedeelde eerste plaats met SJZ. Beide ploegen hebben 10 punten uit 4 wedstrijden en een voorsprong van drie punten op de nummer 3. Met nog drie wedstrijden te gaan moet het mogelijk zijn om het derde klasserschap te behouden. Zondag speelt Van Nispen op Sportpark De Zilk tegen HWD uit Rotterdam. Aanvang 14.00 uur.

Kees van den Burg wint eierenwedstrijd

Vissen n De ouderenafdeling van HSV De Arnoud is gestart met de competitie met 27 deelnemers verdeeld over 3 afdelingen. De eerste wedstrijd is traditioneel een eierenwedstrijd. Deze werd gevist inn de Leidsevaart bij De Zilk. Wij hadden veel geluk met het weer.

De hele morgen was het droog en zonnig. Na afloop van de prijsuitreiking begon het te regenen. De vangsten waren ook best goed. Er werd 92.300 gram gevangen. De eerste winnaar van 2019 was Kees van den Burg. Op de staart bracht hij 17.000 gram ter weging.

In Groep A was Kees van den Burg winnaar. Zijn broer Arie is ook gelijk goed in vorm. Hij bemachtigde 7.100 gram hetgeen genoeg was voor de tweede plaats. Good-old Piet Halfschepel werd derde. Hij harkte 3.800 gram naar binnen.

Groep B

Promovendus Peter Duwel viste midden in de baan een uitstekende wedstrijd. Hij ving 12.800 gram en was hiermee dagwinnaar in deze groep. Hij gaf gelijk het signaal af dat men dit jaar rekening met hem moet houden. Mede promovendus Jan Vink deed ook goede zaken. Met een resultaat van 8.000 gram behaalde hij de tweede plaats. Arend Hoogeveen werd derde (3.500 gram).

Groep C

Winnaar in deze groep werd Ben Persoon. Naast de kop viste hij een goede wedstrijd en met een vangst van 6.200 gram werd hij dagwinnaar in deze groep. Op kop zat Jan Plug. Hij bracht 5.200 gram ter weging en hierdoor werd hij tweede in deze afdeling. Toon Duwel viste een keurige wedstrijd. De derde plaats was voor hem met een vangst van 4.500 gram.