Rais Roshanali brak de ban voor Noordwijk door de 1-2 te scoren. | Foto: OrangePictures Foto: Martin Cloose

Noordwijk blijft op koers voor titel

Voetbal n Het eerste uur van de uitwedstrijd van Noordwijk tegen HSV De Dijk kan zeker niet worden afgedaan als oninteressant. Maar het laatste half uur was wel degelijk voor Noordwijk veel interessanter. Omdat toen de langdurige en hatelijke 1-0 achterstand kon worden omgebogen naar een niet misteverstane overwinning van 1-5.

Veel Noordwijk-supporters waren vooraf bepaald niet zeker van makkelijke winst. Men vreesde de kracht van de Amsterdammers die nadrukkelijk strijden voor lijfsbehoud in de derde divisie. Enigszins wonderlijk, want de uitslagen van de laatste 5 weken, met voor De Dijk 4 keer verlies en 1 keer gelijk, gaven daar geen enkele aanleiding toe.

Niet overtuigend

Noordwijk begin met Tjeerd Westdijk en Roshanali in de basis en met Le Congé en Bosma op de bank. En al direct was er de eerste mogelijkheid voor Overvliet. Zijn kopbal ging echter via onderkant lat het veld weer in. Slechts een paar minuten later moet keeper Rondeltap toestaan dat De Dijk op voorsprong kwam: 1-0.
Natuurlijk ging Noordwijk direct op jacht naar een gelijkmaker. Maar overtuigend ging dit echter niet. Geen moment toonde de ploeg de macht die. in de eerste maanden van dit seizoen, de rood-witten zo kenmerkte. Tien minuten voor de rust smeekte de Noordwijkers om een penalty nadat het erop leek dat Westdijk werd neergelegd. Scheidsrechter De Brito Roque honoreerde die smeekbede echter niet.

Veel echte kansen creëerde Noordwijk in die periode nauwelijks. Het was pas op slag van rust dat een grote mogelijkheid kon worden genoteerd. Maar de slimme boogbal van Westdijk viel niet achter de doellijn maar op de lat.
Ook na de rust kon Noordwijk het verschil op de ranglijst voorlopig nog niet waarmaken. Sterker, De Dijk maakte in die periode nog het meest aanspraak op een doelpunt. Neutrale toeschouwers konden het grote verschil op de ranglijst nauwelijks aflezen aan het vertoonde spel.
Met Le Congé als vervanger voor Smith probeerde Zethof de bakens te verzetten. Juist aan het begin van het al eerder genoemde laatste half uur van de wedstrijd veranderde het beeld. Het was verdediger Bröcker die zijn aanvallers de weg wees: 1-1.

Ban gebroken

Na een nuttige redding van Rondeltap kreeg Westdijk aan de andere kant een koekie van keeper Hilverink in zijn ribbenkast. De jacht op de overwinning kreeg gestalte nadat Roshanali in de 65e minuut de 1-2 liet noteren. Dat brak kennelijk de ban bij De Dijk. Want hierna liep het bij Noordwijk als vanouds. Twee minuten later was het via Wendt 1-3.
Met nog een kwartier te spelen moest Westdijk met de ribblessure toch afhaken. Met Bosma als zijn vervanger en even later Axel Wendt voor Roshanali begon Noordwijk aan het laatste kwartier. Waarna het via opnieuw Emiel Wendt en Brian Bröcker ook nog eens 1-5. Een geweldige uitslag die komende tegenstanders zeker ontzag zullen inboezemen.

Noordwijk ontvangt zaterdag de jeugdploeg van FC Groningen, die de amateurs van Ajax met 1-0 terug wees. De Groningers zijn zeker geen ploegje wat onderschat kan worden. Winst is noodzaak als de kampioensrace tegen Quick Boys door Noordwijk tot een goed einde moet worden gebracht.