| Foto: met dank aan Brigitte van Ruiten-Heemskerk.
| Foto: met dank aan Brigitte van Ruiten-Heemskerk. Foto:

Koppers in actie voor corso

Noordwijkerhout n Jan Hogervorst is druk bezig om met zijn kompanen de hyacinten voor de mozaieken te koppen.

Zaterdag 13 april start om 9.15 uur de 40 kilometer lange tocht van het Vuurtorenplein in Noordwijk totdat hij 's avonds om 22.00 uur eindigt bij Raaks in Haarlem. Zondag staan de praalwagens nog de hele dag in het hart van bloemenstad Haarlem. In elke dorp of stad worden diverse activiteiten georganiseerd tijdens het corso.

Een greep uit de programma's is te vinden op www.bloemencorso-bollenstreek.nl. Naast de praalwagens rijden ook luxewagens mee


Mooiste file van Nederland

Bloemen n 'De Mooiste file van Nederland' staat het komend weekend weer te pronken op de Koningin Wilhelmina Boulevard. Rondom dit evenement is er een uitgebreid podiumprogramma voor bezoekers. Naast de traditionele classic cars en de prachtige bloemen is er op zaterdagochtend al een eerste optreden door een dansgroepje van Dansschool Jorien Boot.

Na het vertrek van het Bloemencorso van de Bollenstreek is het podium de plek waarop voor de allerjongsten een speciaal programma met aangepast entertainment wordt gepresenteerd. Daar wordt even later dan weer plaats gemaakt voor een tweede optreden van Dansschool Jorien Boot.

Vanaf 19.30 uur is er een muzikale Streetparade met Tamboer- & Trompetterkorps Euroband uit Rotterdam. Maar ook Drumfanfare Forum Hadriani uit Voorburg en showcorps Excelsior uit Delft maken daarbij hun opwachting.

Zondag

Op zondag 14 april is er speciaal voor de liefhebbers vanaf 12.00 uur de expositie van zo'n 100 bijzondere oldtimers. Bijvoorbeeld die van de Historische Automobiel Vereniging Nederland en de A-Ford club.

Op zondagmiddag is er vanaf 13.30 uur opnieuw een speciaal podiumprogramma voor de jongste bezoekertjes. Waarna om 16.30 uur het podium weer wordt vrijgemaakt voor opwindend Chinees entertainment. Om 18.00 uur wordt het hele programma officieel gesloten.